Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík sa o svoje kreslo v SaS nebojí, podľa Kollára to bude tesné

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA – Richard Sulík sa nebojí, že príde o kreslo predsedu SaS. Svoje šance na úspech v marcovej voľbe vidí dobre.

Jeho konkurent Jozef Kollár výsledok odhadnúť nevie. Rozhodnúť podľa neho môže aj pár hlasov. Veľmi tesný výsledok očakáva Juraj Miškov. Liberáli si budú voliť svojho šéfa na Kongrese 16. marca

"Šance sú veľmi vyrovnané, rozhodne možno jeden hlas," povedal Miškov. Sulík si verí, o kreslo sa nebojí. "Vidím to tak, že členovia SaS pochopili, že nie je dobré hazardovať a ani členovia nechcú skončiť pod piatimi percentami," uviedol Sulík. Šéf SaS sa ešte v decembri minulého roka priklonil k názorom komentátorov a politológov, že s Kollárom na čele môže skončiť SaS pod päťpercentnou hranicou, teda mimo parlamentu.

Kollár vtedy reagoval tým, že Sulíkov argument volebného neúspechu SaS s Kollárom na čele pozná. Poznamenal, že Sulík už stranu takmer na päť percent raz dostal. Kollár dnes svoje šance vo voľbe predsedu predpovedať nevie. "Myslím si, že výsledok bude tesný, rozhodnúť môže aj 10 či 12 hlasov," povedal. V súvislosti s náladami v strane uviedol, že "zavládla túžba po zmene".

Obaja kandidáti v súčasnosti obiehajú členov SaS a pokúšajú sa získať ich podporu. Sulík sa podľa vlastných slov rozhodol pre stretnutia s každým členom zvlášť. Kollár chodí po skupinách spolu so svojim tímom. Podľa Miškova prebieha férová kampaň, v ktorej kandidáti ukazujú členom svoj spôsob politiky. Sulík ešte minulý rok vyhlásil, že si želá férovú a čestnú súťaž. Kollár sa nazdáva, že férová súťaž môže posilniť stranu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu