Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slováci majú na krku žalobu: Kvôli inej smernici, než má EÚ!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Európska komisia (EK) dnes začala druhú fázu konania voči Slovensku v súvislosti s porušením právnych predpisov EÚ v oblasti ochrany životného prostredia. Slovensko má teraz dva mesiace na to, aby reagovalo.

V opačnom prípade EK môže v tejto veci podať žalobu na Súdnom dvore EÚ v Luxemburgu. Informoval o tom vedúci tlačového a politického oddelenia zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Andrej Králik.

Konkrétne ide o neimplementovanie smernice o batériách. Slovensko malo povinnosť zosúladiť svoj právny poriadok so smernicou do 26. septembra 2008. Európska komisia zaslala Slovensku napomínací list už v júni 2012. Keďže Slovensko ešte stále neprijalo príslušnú legislatívu, EK zaslala odôvodnené stanovisko. Ak Slovensko nebude do dvoch mesiacov na stanovisko Komisie reagovať, tá sa môže obrátiť na Európsky súdny dvor.

"Ministerstvo životného prostredia si toto dedičstvo minulosti uvedomuje a nedostatky odstráni novelou zákona o odpadoch," reagoval hovorca rezortu Maroš Stano. Priblížil, že právna norma sa pripravuje už dlhší čas a do legislatívneho procesu sa dostane vo februári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu