Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rok 2013 nebude pre zdravotníctvo jednoduchý, tvrdí Zvolenská

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nadchádzajúci rok nebude pre rezort zdravotníctva, tak ako ani pre ostatné rezorty, podľa jeho šéfky Zuzany Zvolenskej jednoduchý. Za prioritu považuje zastavenie zadlžovania zdravotníctva, pričom poukázala, že sa už podarilo spomaliť tempo zadlžovania. Ako doplnila, zastabilizovať bude treba aj to najvzácnejšie v sektore, a to ľudský potenciál.

Za najväčší projekt roku 2013 z pohľadu zdravotníctva považuje projekt unitárneho systému verejného zdravotného poistenia, na Slovensku by tak od roku 2014 mala pôsobiť iba jedna zdravotná poisťovňa. "Najdôležitejšou časťou je zákon, ktorý sa už v spolupráci s odborníkmi kreuje v niektorých častiach, a to je zákon o unitárnom systéme, ktorý musí jasne povedať niektoré základné pravidlá," konštatovala Zvolenská.
      
Pripomenula tiež, že na budúci rok by sa mali prejaviť aj zmeny prijaté v liekovej politike. "Veľmi sa teším, že sa nám podarilo prijať sériu liekových zákonov, že sa podarilo rozdeliť lieky do skupín klastrov, aby nevyleteli doplatky na lieky," uviedla Zvolenská. Politikou rezortu v tejto oblasti má byť, aby boli na chronické ochorenia lieky s doplatkom do jedného eura.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu