Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Lipšic: Neschválenie programu schôdze je v rozpore s ústavou

Rokovacia sála parlamentu počas mimoriadnej schôdze k stavu v justícii, ktorú iniciovali tri opozičné strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd.
Rokovacia sála parlamentu počas mimoriadnej schôdze k stavu v justícii, ktorú iniciovali tri opozičné strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neschválenie programu zvolanej schôdze NR SR je podľa nezaradeného poslanca Daniela Lipšica v rozpore s ústavou. Ako povedal dnes novinárom, ak 30 poslancov má právo zvolať schôdzu, musí to znamenať, že schôdza aj prebehne.

Lipšic chce požiadať ústavný súd, aby povedal, čo je obsahom práva zvolať schôdzu parlamentu. Teda či aj to, že sa schôdza musí reálne konať.

Predseda parlamentu Pavol Paška sa v utorok vyslovil, že návrh troch opozičných strán zvolať mimoriadne rokovanie považuje za legitímny, ale krajne nezodpovedný, pretože národná rada podľa neho už nasledujúci týždeň bude hovoriť o štátnom rozpočte na rok 2013 a poslancov čaká maratón rokovaní.

Preto avizoval, že Smer-SD nezahlasuje za program schôdze. Šéf parlamentu nemá problém bod, o ktorom sa malo dnes rokovať, zaradiť na záver parlamentnej schôdze, ktorá sa začne 27. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu