Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Opozícia nemôže odvolávať ministra: Smer využil právo najsilnejšieho a jediného!

Pavol Paška
Pavol Paška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Smer-SD nepodporí v stredu program mimoriadnej schôdze parlamentu. Keďže má v NR SR väčšinu, schôdza nebude. Ako povedal dnes predseda NR SR Pavol Paška na tlačovej besede, konanie skupiny poslancov je legitímne, ale krajne nezodpovedné, pretože parlament bude už nasledujúci týždeň hovoriť o štátnom rozpočte na rok 2013.

„Je pred nami maratón rokovaní o súvisiacich normách,“ konštatoval. Paška upozornil, že skupina poslancov nepovažovala za potrebné komunikovať s vedením NR SR a spoločne hľadať termín pre rokovanie o takej závažnej téme ako je stav justície. Bol prekvapený, že je to iniciatíva len úzkej skupiny opozície.

To, že nepovažovali za slušné komunikovať s predsedom NR SR, je prejav ich politickej kultúry, ale to, že nie je do toho zapojená ani celá opozícia, je podľa Pašku prejav neschopnosti opozície. Šéf parlamentu nemá problém bod, o ktorom sa malo rokovať v stredu, zaradiť na záver parlamentnej schôdze, ktorá sa začne 27. novembra.

Paška očakáva, že po tom, čo nebude schválený program schôdze, opozícia navrhne vysloviť v parlamente návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi. Mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by poslanci mali diskutovať o stave v justícii, zvolal predseda Národnej rady SR Pavol Paška na stredu 14. novembra so začiatkom o 13:00. Zvolanie mimoriadnej schôdze iniciovali opozičné strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu