Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fico vyzýva Freša, aby opozícia poskytla alternatívy: Nás oceňuje zahraničie

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) želá slovenskej opozícii, aby sa už skonsolidovala.

"Lebo to, čo predvádzate, je úplná katastrofa," povedal Fico predsedovi SDKÚ-DS Pavlovi Frešovi v dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12.

 Narážal na trieštenie pravice, ktorá si podľa neho nevie rady sama so sebou a popritom sa ešte pokúša útočiť na vládu a vyčítať jej opatrenia, s ktorými napríklad Európa nemá problém. "Naše riešenie oceňuje zahraničie, trhy, aj fiškálna rada do určitej miery, ktorá upozorňuje na niektoré riziká. A je tu nejaká partia politických strán, ktorá sa rozpadáva ako hríb po 15 dňoch v lese. Každý boží deň počúvame, že vzniká taká a hentaká frakcia a ešte sa pokúšate obviňovať vládu z nejakých vecí," poznamenal Fico.

Premiér žiada od kritizujúcej opozície alternatívne riešenie konsolidácie. "Keď sa vám nepáčia naše opatrenia, ktoré oceňuje Európa, dajte alternatívu. A čo prišlo? Fraška z dielne SDKÚ-DS, že poďme zdaniť každú bezhotovostnú platbu. A v strane ste sa tak pohádali...," uviedol Fico.

 "Nič sa nestalo. Prebieha diskusia. Viem, že v Smere takáto diskusia asi neprebieha, ale u nás áno. A čo?" reagoval Frešo. Fico podľa neho urobil chybu, keď zvolal rokovania s opozičnými lídrami a hoci tí prišli s návrhmi, odmietol ich. "Vy ste povedali, že si budete konsolidovať podľa seba. A tak konsolidujete tak, že vás upozorňujú, že máte riziká," uviedol Frešo, podľa ktorého na Slovensku treba vytvárať pracovné miesta. O konsolidačných opatreniach je ochotný rokovať a vyzýva na to aj Fica. Premiér tvrdí, že opozícia s nijakými návrhmi neprichádza.

 "To, čo predvádza opozícia, je neuveriteľne trápne. Vypadne z vás len DPH a zdaňovanie všetkých bezhotovostných platieb a nič iné od vás nepočujem. Stále sa so mnou chcete rozprávať, ale nič neponúknete," reagoval Fico na výzvy o rokovaniach. Pripomenul, že za rozhodnutia zodpovedá vláda a táto, ktorá je tvorená sociálnymi demokratmi, má iné názory ako pravica. "My sme úplne inak orientovaní, sme sociálni demokrati. My nepôjdeme cestou zdražovania, ale chránenia ľudí. Aj za cenu, že to niekedy bolí a že za to budeme niekedy platiť. Za touto politikou si stojím," vyhlásil Fico.

 "Idete cestou toho, že sa bude znižovať počet zamestnaných ľudí," upozornil Frešo. "To ukáže čas, strašiakov tu bolo už veľa. Ja len želám opozícii, nech sa už skonsoliduje," uzavrel premiér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu