Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na rokovanie s kamoškou: Zvolenská si priniesla ovcu

Ministerka Zvolenská si so sebou na rokovanie vlády priniesla plyšovú ovcu Zobraziť galériu (3)
Ministerka Zvolenská si so sebou na rokovanie vlády priniesla plyšovú ovcu (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA – Na prvé októbrové rokovanie vlády sa okrem ministrov dostavila aj plyšová ovečka. Priniesla si ju so sebou ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. Je to vraj jej kamarátka, s ktorou majú spoločný názor na vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne.

Plyšová ovečka Ove sa dostala na rokovanie vlády. Vraj je to kamarátka ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, ktorá chcela demonštrovať, že je vo veci vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne rozhodnuté. „My chceme naozaj iba jednu,“ skonštatovala Zvolenská. Ako pokračovala, skončilo sa prepoisťovacie obdobie, ktoré podľa jej slov bolo charakterizované aj nekalými praktikami. „Vzhľadom na dnešný dátum by sme chceli aj na vláde povedať, my dve, ja a Ove, sme sa naozaj už rozhodli,“ povedala Zvolenská.

Ministerka Zvolenská si so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Ovcu ako symbol kampane, avšak za zachovanie plurality v zdravotnom poistení, si zvolila zdravotná poisťovňa Union. Tá v kampani „Nie som ovca, viem si vybrať aj sám“ vyzýva ľudí, aby si nedali vziať právo na výber zdravotnej poisťovne.

Ministerka Zvolenská si so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Vláda sa koncom júla definitívne rozhodla, že na Slovensku zavedie systém jednej zdravotnej poisťovne. Presný postup, ako zmeniť systém, mala na pokyn premiéra Roberta Fica navrhnúť ministerka zdravotníctva do konca septembra. Šéfka rezortu úlohu splnila a Projekt zavedenia unitárneho systému verejného zdravotného poistenia v SR je už aktuálne v pripomienkovom konaní. Materiál predpokladá, že ak sa štát dohodne s akcionármi súkromných zdravotných poisťovní, jedna poisťovňa na Slovensku začne fungovať od 1. januára 2014. Ak by štát išiel cestou vyvlastnenia poisťovní, unitárny systém by mal fungovať od júla 2014.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu