Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

SAS predstavila ďalšieho kandidáta na šéfa NKÚ: Po Krnáčovi Klimeš

Členovia strany SaS
Členovia strany SaS (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidátom SaS na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) je Vladimír Klimeš. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré dnes poskytla hovorkyňa strany Tatiana Tóthová. SaS o tejto nominácii dnes informovala predsedov poslaneckých klubov ostatných opozičných strán.

V blízkej dobe sa predstaví aj poslancom z jednotlivých klubov. Vladimír Klimeš (1955) je absolventom Slovenskej vysokej školy technickej. Od skončenia školy až do roku 1993 pôsobil na rôznych pozíciách v denníku Práca, naposledy ako zástupca šéfredaktora a konateľ. Neskôr pracoval ako riaditeľ Concordia trading s.r.o..

Od roku 1997 do septembra 2010 bol konateľom, riaditeľom a spolumajiteľom Trend Visual s.r.o. V septembri 2010 sa stal členom predstavenstva SPP a.s. a túto pozíciu zastával do mája 2012. V súčasnosti je konateľom a spolumajiteľom spoločnosti NYS Slovensko s.r.o.
 

Podpora zo strany opozície nie je istá


Nový kandidát SaS na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR Vladimír Klimeš nemá istú podporu u všetkých opozičných poslaneckých klubov. Minimálne OĽaNO mu svoje hlasy len tak nedá. "Pozveme si ho do klubu, kde ho vyspovedáme. Pri ľuďoch, ktorých nepoznáme, nebudeme podpisovať bianco šeky," povedal líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý Klimeša nepozná.
      
Liberáli dnes oznámili šéfom opozičných poslaneckých klubov KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a OĽaNO, že na šéfa NKÚ navrhujú Klimeša. Ten sa má v blízkom čase predstaviť opozičným poslancom na híringoch jednotlivých klubov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu