Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Miškov nevylučuje, že SaS navrhne nového kandidáta na šéfa NKÚ

Juraj Miškov
Juraj Miškov

BRATISLAVA – Podpredseda SaS Juraj Miškov nevylučuje, že SaS navrhne nového kandidáta na funkciu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Ako povedal dnes pred médiami, SaS má dostatok odborníkov.

„Oceňujeme postoj našich opozičných partnerov s tým, že rešpektujú dohodu o tom, že na tento post navrhne kandidáta SaS,“ povedal Miškov. SaS zároveň akceptuje rozhodnutie Kamila Krnáča, rešpektuje ho a ľudsky s ním súcití, že už nechce po tretíkrát kandidovať na post šéfa NKÚ. „V poslaneckom klube hovoríme o ďalšom postupe,“ dodal.

Neúspešný kandidát opozície na funkciu predsedu NKÚ Kamil Krnáč dnes oznámil, že už viac kandidovať na túto pozíciu nebude. „Spôsob, akým strana Smer-SD vystupuje v otázke voľby predsedu NKÚ, je dôkazom, že Robert Fico robí všetko preto, aby ovládol všetky ústavné inštitúcie v štáte,“ povedal Krnáč s tým, že sa odmieta podieľať na tejto politickej hre.

Kandidáta Krnáča v utorok podporilo 63 poslancov, 49 bolo proti, 27 sa zdržalo hlasovania a deväť hlasovacích lístkov bolo neplatných. Na zvolenie potreboval Krnáč nadpolovičnú väčšinu prítomných poslancov. Krnáč v utorok neprešiel už po druhý raz. Úspešný nebol ani v tajnej voľbe 26. júla. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu