Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matovičov výjazd k Rómom: Na luxusnom karavane do osád!

Na východ Slovenska prídu Matovič s Hlinom na tomto karavane. Zobraziť galériu (5)
Na východ Slovenska prídu Matovič s Hlinom na tomto karavane. (Zdroj: caravancar.cz)

BRATISLAVA – Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič spolu so svojím straníckym kolegom Alojzom Hlinom odštartovali výjazd do rómskych osád, ktorý nazvali Tour de Roma. Počas neobvyklej akcie sa však nebudú prepravovať autom a rovnako sa neplánujú ubytovať v štvorhviezdičkovom hoteli. Zvolili si dopravný prostriedok a ubytovanie v jednom, aby boli k Rómom čo najbližšie a čo najdlhší čas. My sme sa pozreli na to, ako to v karavane, ktorým sa prevezú po východe krajiny, vyzerá.

Po peripetiách so slovenskými požičovňami karavanov, ktoré kvôli vybratej destinácii politikom rad radom odmietali požičať obytné vozidlo, si zvolili požičovňu na Morave. Matovič si pojazdný byt pochvaľuje a uvažuje aj nad jeho kúpou. „Boli sme radi, že nám karavan vôbec požičali. Ale mám pocit, že keď sa dozvedia, kam ideme, budeme si pri ďalších etapách našej Tour musieť kúpiť vlastný karavan,“ zhodnotil šéf obyčajných.

Karavan však na pohľad pôsobí naozaj luxusne. Na malom priestore sa okrem stolíka s lavicou na sedenie tiesni sporák, drez s umývadlom, chladnička na plyn, sprchový kút spolu s chemickým WC, odkladací priestor, poschodová posteľ, rozkladacie a spúšťacie lôžko. „Je to tu výborne usporiadané,“ teší sa Matovič. Prenájom karavanu stojí v sezóne 120 eur na deň. Keďže poslanci budú cestovať päť dní, politikov to vyjde dokopy na 600 eur.

Luxusný karavan pripomína pekný malý byt.
Zobraziť galériu (5)
Luxusný karavan pripomína pekný malý byt.  (Zdroj: caravancar.cz)


Kuchárske umenie na ojedinelom výlete obaja politici predvádzať zrejme nebudú. „Neviem, či si stihneme variť. Máme nabitý program,“ pokračuje Matovič. Doobeda sa plánujú stretnúť so starostami, riaditeľmi škôl, miestnym kňazom a vajdom. Na obed plánujú vybehnúť do reštaurácie, poobede navštíviť jednotlivé domácnosti a večerať chcú spoločne so zainteresovanými predstaviteľmi obce a miestnej komunity.

„Chceme ľuďom z očí do očí povedať, že do budúcna nie je riešenie, aby boli peniaze na pošte, ale aby boli za prácu," uviedol Matovič pred výjazdom. Počas akcie, ktorú nazvali Tour de Roma, navštívia štyri problematické a jednu vzorovú osadu. Začnú v pondelok v osade Lomnička, pokračovať budú v Žehre, Hrabušiciach, Jarovniciach a v piatok navštívia Luník IX.

Rozmiestnenie v karavane.
Zobraziť galériu (5)
Rozmiestnenie v karavane.  (Zdroj: caravancar.cz)
Umývadlo, drez aj sporák.
Zobraziť galériu (5)
Umývadlo, drez aj sporák.  (Zdroj: caravancar.cz)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu