Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Minister Malatinský chce značkovať školy hviezdičkami ako hotely!

Tomáš Malatinský
Tomáš Malatinský

BRATISLAVA - Aj školy by mohli mať podľa ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (nominant Smeru-SD) kvalitu označovanú napríklad hviezdičkami tak, ako sú kategorizované hotely.

"Keď máte štvorhviezdičkový hotel, ten spĺňa nejaké kritériá, ktoré všetci poznáme. Možno, že aj školy by mali mať takúto kategorizáciu," uviedol Malatinský.

Školy by tak na základe takýchto hviezdičiek mohli podľa ministra dostávať aj príspevky. "Dokonca, keby sa podľa nejakej regulácie museli zatvárať, určite by sa zatvárali tie menej kvalitné. Teda tie, ktoré by mali menej hviezdičiek," doplnil Malatinský.

Najväčšia výhoda a strategická sila Slovenska je totiž podľa ministra vo vzdelaných ľuďoch. Na slovenskom pracovnom trhu je však situácia taká, že máme veľkú skupinu nezamestnaných absolventov škôl, zároveň však zamestnávatelia pociťujú nedostatok kvalifikovaných absolventov.

Podľa Malatinského by tak bolo napríklad potrebné zvýšiť počet vysokoškolsky vzdelaných ľudí v technických odboroch. Okrem toho však treba klásť dôraz aj na kvalitu škôl. Jedno z kritérií, na základe ktorého by sa mohli školám prideľovať hviezdičky, by tak podľa ministra mohlo byť napríklad uplatnenie absolventov po skončení štúdia. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu