Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Príkaz zhora, Slovensko potrebuje viac detí: Ministri budú sexovať častejšie!

BRATISLAVA – Jednou z najťažších úloh v programovom vyhlásení vlády je zvýšenie počtu detí. Kabinet Roberta Fica zatiaľ konkrétnejšie kroky ako to chce docieliť neprezradil. Preto sme sa snažili zistiť u členov vlády, či k tomu prispejú aspoň svojou troškou. Niektorí ministri sa dokonca začali na základe nášho záujmu hecovať.

V programovom vyhlásení sa vláda zaviazala, že zvýši počet milovaní Slovákov za účelom plodenia detí. Pritom Smer v porovnaní s ostatnými stranami väčšinou v počte vlastných detí patria k priemeru a aj podpriemeru. Na rozdiel od iných strán, kde nájdeme aj príklady rodičov, ktorí majú tri, štyri a viac detí sa ľavičiari môžu pýšiť väčšinou iba jedným potomkom. Jedného syna má aj premiér Robert Fico (47). Zo starších ministrov má Ľubomír Jahnátek (67) dve už dospelé deti a minister školstva Dušan Čaplovič dvoch tiež už dospelých synov.  

Ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (53) naše otázky pobavili. Prezradil nám, že podľa neho si už povinnosť splnil a na zapojenie sa do podpory reprodukcie na Slovensku si už neverí a tak ňou chce poveriť svojich dvoch synov. „Myslím že už som dosť popracoval Mám 2 synov a už aj 2 vnukov a verím že ešte budem mať ďalšie,“ prezradil nám s tým, že počet dvoch detí je podľa neho ideálny.

Rozvedený minister obrany Martin Glváč (44) reagoval na našu otázku, či popracuje na ďalších deťom vtipne. „Ak mi bude dožičené, prečo nie,“ povedal nám. Má tiež dve deti, devätnásťročnú dcéru a pätnásťročného syna. Podľa neho je tento počet ideálny, ale „plány treba prekračovať“.

Ako výzvu a záväzok vidí programové vyhlásenie vlády minister vnútra Robert Kaliňák (41), ktorý má jedno dieťa. “ V prvom rade treba rodinám vytvoriť podmienky na to, aby sa na Slovensku postupne zvyšovala populácia. Pán minister vnútra už prispel do tohto bodu PVV a počas nasledujúcich štyroch rokov v tom plánuje pokračovať. Dúfa, že aj jeho kolegovia z vlády ho budú nasledovať, najmä tí neskôr narodení,“ reagovala hovorkyňa Lucia Garajová.

Jeho kolega a kamarát Ján Počiatek (41) odmietol reagovať. Očividne sa však obaja k tejto téme podpichujú, čo vyplýva aj z Kaliňákovej reakcie.

Ďalší z partie minister financií Peter Kažimír (42)  tiež prispel k zvýšeniu populácie iba nedávno, keď sa mu narodil syn. Či plánuje pokračovať sme sa od neho však nedozvedeli. Minister kultúry Marek Maďarič (46) deti nemá a na otázky nám tiež neodpovedal.

Jediná žena Zuzana Zvolenská (40) zobrala otázky s humorom. „Už skôr pripravuje syna, pretože mu opakujem, že nič nie je tak krásne a dôležité ako byť rodičom. Pretože rolu matky si naozaj vychutnávam,“ reagovala s úsmevom. Prezradila nám, že už si zisťovala ako je to u jej riaditeľov a zistil som, že majú na ministerstve aj  rekordérov. „Mám riaditeľa, ktorý má 4 deti, niektorí majú po tri deti, ale máme aj takých, čo nemajú žiadne a tým dávam za vzor toho môjho rekordmana,“ dodala Zvolenská. Ostatní ministri odmietli na naše otázky reagovať.  Zaujímavé pritom je, že práve oni trošku vládny priemer zlepšujú.

Najviac detí má minister spravodlivosti Tomáš Borec (45) tri. Šéf rezortu diplomacie Miroslav Lajčák (49) tri dcéry, minister práce Ján Richter (55) syna a dcéru a minister životného prostredia Peter Žiga (39) má dve deti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu