Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šebej vstúpil do strany Most-Híd

František Šebej
František Šebej

BRATISLAVA - Bývalý člen OKS František Šebej vstúpil do strany Most-Híd, ktorej farby háji v parlamente. Pre TASR to dnes uviedol predseda Béla Bugár.

Zároveň potvrdil, že exposlankyňa Edita Pfundtnerová odišla zo strany a funkcií straníckych predsedov sa vzdali Jozef Letko z Trenčianskeho kraja a Marián Straka z Prešovského kraja.

"Šéfovia krajov si zobrali výsledok volieb ako určité upozornenie, takže odstúpili z týchto funkcií. Vyvodili voči sebe zodpovednosť. Keby nekonali, museli by sme konať my, lebo ten výsledok tam bol veľmi slabý," uviedol Bugár. Pokiaľ ide o Pfundtnerovú, odchod oznámila strane listom. Bugárovi pred dvomi týždňami naznačila, že hľadá nejaké zamestnanie. Líder Mostu-Híd rešpektuje jej rozhodnutie, no je to podľa neho škoda.

Bugár pripustil, že stranu môžu teraz po voľbách opustiť niektorí ľudia, ktorí v nej zrejme boli len preto, že bola vo vláde. Predseda strany to berie ako istý druh očisty. Za takýchto ľudí ale nepovažuje ani Pfundtnerovú, ani spomínaných bývalých krajských šéfov. "Ale určite budú ľudia, ktorí odídu," poznamenal. Dodal, že do strany sa ale hlásia noví ľudia. Ich príchod môže byť pre Most-Híd podľa neho cenná skúsenosť. "Lebo tí, ktorí prídu teraz, prídu preto, že veria myšlienke spolupráce a riešeniu problémov," vysvetlil.

Líder Mostu-Híd uviedol, že strana plánuje meniť stanovy. Vstup do strany by mal byť rýchlejší. Doterajšia ročná čakacia doba by sa totiž mala skrátiť. Rovnako bude zrejme Most-Híd dopĺňať členov predsedníctva. Mal by to riešiť republikový výbor a následne septembrový stranícky snem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu