Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hlina požiada ministra vnútra, aby riešil situáciu v Krásnohorskom Podhradí

Alojz Hlina
Alojz Hlina

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Alojz Hlina (OĽaNO) požiada ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), aby vypracoval operačný plán na riešenie situácie v Krásnohorskom Podhradí.

Podľa medializovaných informácií sa v utorok (24.4.) stal majiteľom pozemkov pod nelegálnou rómskou osadou v obci predseda Ľudovej strany - Naše Slovensko Marián Kotleba.

Hlina túto situáciu vníma ako bezpečnostné riziko. "Predpokladám, že zo strany nového nadobúdateľa pozemkov v tej lokalite budú dosť ofenzívne kroky na uplatňovanie svojich vlastníckych práv a možno predpokladať, že sa budú stretávať s nie pozitívnym prístupom existujúcich užívateľov toho pozemku," vyhlásil na dnešnom brífingu poslanec. Zároveň vyzval Kotlebu, aby pri uplatňovaní svojich vlastníckych práv nevydieral a nezneužíval ťažkú sociálnu situáciu ľudí, ktorí na pozemku momentálne bývajú.

Podpredseda výboru sa domnieva, že situácia je logickým dôsledkom dlhodobého neriešenia problému porušovania vlastníckych práv. Problém podľa neho neriešili ani splnomocnenci pre rómsku problematiku, ani podpredsedovia vlády pre ľudské práva a menšiny. "Možno táto skutočnosť zobudí týchto ľudí, ktorí to riešili-neriešili, aby mali snahu vyriešiť to s novým vlastníkom nehnuteľnosti," podčiarkol Hlina.

Kotleba so svojimi prívržencami zvolal stretnutie pod zničený hrad Krásna Hôrka krátko po rozsiahlom požiari, ktorý mali 10. marca spôsobiť deti z neďalekej osady. Podľa medializovaných informácií už vtedy Kotleba prejavil záujem o pozemok v lokalite. Televízia Markíza v stredu (25.4.) informovala, že pozemok s rozlohou vyše 800 metrov štvorcových Kotlebovi napokon darovala rodina z Krásnohorského Podhradia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu