Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rasové napätie v Krásnej Hôrke: Extrémista Kotleba získal pozemok pod rómskou osadou!

Marián Kotleba
Marián Kotleba

KRÁSNA HÔRKA – Šéf Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba, ktorý je známy svojimi kontroverznými vyhláseniami, splnil vyhrážky, ktoré adresoval úradom po požiari hradu Krásna Hôrka. Ako informoval portál tvnoviny.sk, Kotlebovi sa podarilo dostať k pozemkom pod rómskou osadou, ktorá sa nachádza neďaleko kultúrnej pamiatky.

Kotleba môže užívať nadobudnutý majetok od včera. Takéto plány mal už od desiateho marca po tom, čo hrad zničil oheň, ktorý spôsobili dve deti z neďalekej rómskej osady. Obec má približne 50-percentný podiel rómskeho etnika. Tvnovinám potvrdil prevod pozemku Kotlebov straník Miroslav Belička. Ten vyhlásil, že budú robiť všetky kroky, aby pozemok prepísali aj na katastri.

Osada, pod ktorou sa nachádza je nelegálna. Belička odmietol uviesť, čo plánujú robiť. Informácie poskytnú, až keď budú mať v ruke list vlastníctva. Miestni Rómovia sa však obávajú najhoršieho. Starosta obce Peter Bollo tvrdí, že do požiaru nemali s Rómami žiadne problémy a kriminalita tu bola minimálna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu