Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žitňanskú mrzí, že sa prieskum dostal zvnútra SDKÚ na verejnosť

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská

BRATISLAVA - Podpredsedníčku SDKÚ-DS mrzí a hnevá, že sa interný prieskum verejnej mienky, ktorý si dala strana urobiť v agentúre Focus, dostal na verejnosť, pričom zdroj bol vo vnútri strany. Vyhlásila to dnes na tlačovej konferencii s tým, že toto za dobré praktiky nepovažuje.

"Nedovolím, aby sa strana ničila zvnútra spôsobmi, ktoré nás dostali do súčasného stavu," upozornila Žitňanská. Kto výsledky prieskumu do médií pustil, nevie. "Nechali sme si urobiť prieskum, aby sme vedeli, ako stojí strana po voľbách, a aj preto, aby sme vedeli, ako som na tom ja, aký mám potenciál tejto strane pomôcť. Nechali sme ho urobiť krátko po voľbách a v čase, keď som bola jedinou kandidátkou na predsedníčku," vysvetlila.

Žitňanská tvrdí, že ak by chcela, mohla by výsledky prieskumu zneužiť vo svoj prospech, pretože v ňom ona ako osoba dopadla dobre. V meraní sympatií k lídrom parlamentných strán skončila tretia za Robertom Ficom (Smer-SD) a Bélom Bugárom (Most-Híd).

Podľa výsledkov prieskumu by SDKÚ-DS vo voľbách nevolili ani štyri percentá voličov, presné číslo Žitňanská povedať nechcela. "Čísla pre stranu nie sú dobré, no ja im rozumiem. Sme v štádiu, kedy sme ešte nič neukázali a momentálne sa zaoberáme sami sebou. Toto musí skončiť v deň kongresu 19. mája," apelovala.

V SDKÚ-DS to v predkongresovom čase zrejme nebol posledný prieskum. Žitňanská predpokladá, že strana si dá urobiť ďalší, v ktorom už budú zastúpení aj zvyšní kandidáti na predsedu Pavol Frešo a Viliam Novotný.

Denník Hospodárske noviny dnes informoval, že dôvera voličov SDKÚ-DS klesá aj po voľbách. Na základe zisťovania Focusu si naopak polepšil vládny Smer-SD. Ten prekročil 50 percent, v marcových voľbách získal 44,4 percenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu