Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Už desať miestnych zväzov SDKÚ-DS podporilo kandidatúru Pavla Freša

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA – Jedinou kandidátkou na predsedu SDKÚ-DS po Mikulášovi Dzurindovi je zatiaľ Lucia Žitňanská. Dosiaľ ju však na úrovni konferencií miestnych zväzov SDKÚ-DS podporil iba jediný, a to v bratislavskej Petržalke.

Na straníckych konferenciách doteraz vyslovilo podporu kandidatúre Pavla Freša na predsedu SDKÚ-DS už desať miestnych zväzov SDKÚ-DS. K siedmim sa najnovšie pridali miestne zväzy z Gajár na Záhorí, Malej Idy v Košickom a Veľkého Šariša v Prešovskom kraji. "Na konferencii miestneho zväzu sme vyslovili plnú podporu kandidatúre bratislavského župana Pavla Freša," uviedol dnes predseda veľkošarišského miestneho zväzu Robert Oros.

Na Slovensku pôsobí 481 miestnych zväzov SDKÚ-DS. Po ich konferenciách budú nasledovať ďalšie na úrovni krajov. O predsedovi SDKÚ-DS v konečnom dôsledku rozhodne celorepublikový kongres strany 19. mája. Zmeny vo vedení SDKÚ-DS sú nezvratné, lebo doterajší predseda Mikuláš Dzurinda ani podpredseda Ivan Mikloš kandidovať nebudú a Iveta Radičová podľa svojich predchádzajúcich vyjadrení sa v politike angažovať nechce.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo sa dosiaľ priamo nevyjadril, či bude kandidovať na predsedu strany. Podľa informácií z prostredia SDKÚ-DS by sa tak malo stať v utorok 17. apríla na tlačovej konferencii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu