Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Definitívne rozhodnutie: Frešo bude kandidovať na predsedu SDKÚ

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA - Predseda bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo prostredníctvom facebooku avizuje definitívne rozhodnutie kandidovať na post predsedu SDKÚ-DS.

"Zajtra na tlačovej konferencii oznámim prijatie kandidatúry na predsedu SDKÚ-DS. Spolu so základnou predstavou o budúcnosti strany," uviedol na sociálnej sieti Frešo.
      
Správu poslal z bratislavského Starého mosta. Frešo už dávnejšie avizoval, že sa chce podieľať na vytváraní novej generálnej línie strany a má ambíciu kandidovať do jej užšieho vedenia. Kandidatúru na post predsedu pripúšťal v prípade dostatočnej podpory v regiónoch. Do dnešného dňa sa za neho postavilo vyše dvadsať regionálnych zväzov, čo znamená zatiaľ navyššiu podporu zo všetkých potenciálnych kanidátov.
      
Podľa Freša strana stratila kontakt s občanom a mala by sa vrátiť k svojim ľudovým, kresťanským a demokratickým koreňom.
      
Jedinou oficiálnou kandidátkou na post predsedníčky je zatiaľ exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská a prípadnú kandidtúru nevylučuje ani poslanec Viliam Novotný.
      
O novom vedení SDKÚ-DS rozhodnú delegáti straníckeho kongresu. Uskutoční sa 19. mája v Banskej Bystrici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu