Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Frešo chce ako predseda SDKÚ zmeny: Pokladníka Kuceja vymením!

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA - Ak sa šéf Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo (SDKÚ-DS) stane predsedom SDKÚ-DS, Igor Kucej príde o funkciu pokladníka strany.

"Je to moja predstava, s ktorou kandidujem," komentoval stručne v diskusnej relácii TA3 V politike. Na otázku, či strana preruší vzťah aj s ďalším pokladníkom strany Gabrielom Palackom, šéf BSK poznamenal, že ten nie je členom strany. Odmietol pritom aj tvrdenie, že by Palacka bol "šedou eminenciou" v SDKÚ-DS.

S menom Kuceja sa spájalo viacero medializovaných podozrení, ktoré sa týkali SDKÚ-DS. V jednom prípade po spochybňovanom financovaní strany sa dokonca vtedajší predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda rozhodol stiahnuť z čela kandidátky pred parlamentnými voľbami v roku 2010. Meno hlavného pokladníka sa celkom osemkrát objavilo v negatívnom kontexte aj v údajnom spise tajnej služby Gorila. "V tejto chvíli môžem povedať, že bude nášmu financovaniu lepšie rozumieť, ako je to teraz," prisľúbil Frešo.

Frešo dnes v relácii zároveň opätovne prízvukoval návrat k pôvodným koreňom strany. SDKÚ-DS sa podľa neho odtrhla od ľudí niekedy v období ešte okolo roku 2006. Odmietol však, že by sa za to mala "hádzať vina" výlučne na bývalého šéfa strany Dzurindu. Problém strany podľa neho spočíva aj v jej programe, ktorý ponúkala ľuďom. V súvislosti s kauzou Gorila však podľa neho nové vedenie nebude môcť robiť zásadné kroky, keďže očakáva, že ich urobia vyšetrovatelia. Do budúcnosti by však Frešo uvítal, keby sa každá medializovaná kauza musela zrozumiteľne vysvetliť nielen vo vnútorným štruktúrach, ale aj pred celou verejnosťou.

Zmenu šéf BSK pripustil aj vo vnútornom systéme primárnych volieb v rámci SDKÚ-DS. "Asi majú nejakú chybu, keď sa stáva, že v niektorých prípadoch sa zvolia kandidáti, ktorí opakovane neuspejú," povedal.

Tézy generálnej línie SDKÚ-DS, v ktorých sú definované piliere a kľúčové zámery politiky ľudovej strany a ktorými chce osloviť kandidát na predsedu SDKÚ-DS Pavol Frešo, už boli odoslané všetkým členom strany na pripomienkovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu