Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vláda vymenila takmer všetkých vedúcich služobných úradov

Rokovacia sála počas 1. schôdze vlády SR
Rokovacia sála počas 1. schôdze vlády SR

BRATISLAVA - Nový kabinet na svojom prvom dnešnom zasadnutí odvolal vedúcich služobných úradov na 12 z 13-tich ministerstiev. Výnimkou je iba rezort vnútra. Na väčšinu týchto pozícii vláda už schválila aj nových nominantov.

Vo funkcii vedúceho služobného úradu ministerstva financií tak Ingrid Šikulajovú nahradí Jaroslav Mikla. Na školstve vystrieda Miroslava Siváčeka Ivan Stankovský, na kultúre zase Emília Kršíková nahradí Denisu Hostačnú. Tá ale v tejto funkcii na ministerstve spravodlivosti vymení Milana Ivana. V prípade ministerstva zahraničných vecí kabinet zatiaľ bez náhrady odvolal súčasného vedúceho služobného úradu Martina Marušku.
 

Na ministerstve hospodárstva bude túto funkciu namiesto Petra Jesenského vykonávať Martin Holák, na ministerstve práce zase Milana Kozického nahradí Jozef Vančo. Na ministerstvo dopravy príde Petra Macha vystriedať Martin Čatloš. Na zdravotníctve sa vystrieda Ladislav Štefanec s Martinom Senčákom a na pôdohospodárstve Štefan Szeles s Antonom Stredákom.

Služobný úrad na ministerstve obrany už nebude pod taktovkou Petra Plučinského, ale Petra Novotňáka. Na životnom prostredí mu už nebude šéfovať Patrícia Hradilová, ale Viktor Lehotzký.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu