Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kaliňák: O policajnom prezidentovi nechcem hovoriť, Packa predpoklady spĺňa

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) neplánuje prípadnú zmenu na čele policajného prezídia skôr, než sa podrobnejšie oboznámi s opatreniami, ktoré prijalo súčasné vedenie Jaroslava Spišiaka.

"Na to, aby som ohodnotil prácu terajšieho policajného prezidenta alebo hovoril o novom, budem chcieť dostatočný priestor na štúdium. Nie sme teraz na ministerstve vnútra v stave krajnej núdze," povedal Kaliňák. O budúcnosti policajného prezidenta sa chce rozprávať aj so samotným Spišiakom.

Na otázku, či by novým šéfom polície mohol byť Ján Packa, ktorý ju riadil počas prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD), Kaliňák dnes nechcel odpovedať. "Predtým, než nejaké mená poviem, sa budem s týmito ľuďmi rozprávať," uviedol. Packa však podľa neho "bezpochyby spĺňa" všetky predpoklady na to, aby mohol znovu zastávať svoju predchádzajúcu funkciu.

V médiách sa v súvislosti s obsadením postu policajného prezidenta v posledných dňoch hovorilo o viacerých menách. Ak by došlo k zmene, stoličku po Spišiakovi by mohol údajne obsadiť napríklad aj niekto z dvojice bývalých krajských policajných riaditeľov - Marián Slobodník alebo Juraj Bukuš. V súvislosti s Packom sa údajne uvažuje aj ako o jednom z poradcov ministra vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu