Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Galko vypovedal pred políciou v kauze Gorila: Pochybili Dzurinda, Trnka aj SIS!

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA – Exminister obrany, podpredseda SaS Ľubomír Galko vo štvrtok vypovedal pred špeciálnym tímom, ktorý vyšetruje podozrenia z korupcie vyplývajúce zo spisu Gorila. Dôvodom bolo jeho trestné oznámenie, ktoré podal za nekonanie zodpovedných inštitúcií. Konkrétne policajti vyšetrujú podozrenie na expremiéra Mikuláša Dzurindu, bývalého ministra vnútra Martina Pada, exriaditeľa SIS Jozefa Magalu a bývalého šéfa prokuratúry Dobroslava Trnku.

Vyšetrovací tím, ktorý avizoval minister vnútra Daniel Lipšic, už pracuje naplno a svedčí o tom aj to, že Galka vo štvrtok navštívili policajti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite. „Podal som trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa. Podľa môjho názoru viacero štátnych orgánov v danom období nekonalo, čím zabránilo vyšetreniu závažných trestných činov,“ povedal Topkám Galko.

Podľa neho nekonal v tom čase úrad vlády, prokuratúra, polícia ani SIS. Práve túto zodpovednosť nikto momentálne nerieši, keďže sa prípad nepodarilo vyšetriť viac ako 5 rokov. Galko je zhrozený aj z toho, že ľudia, ktorí sa snažili veci vyšetriť, boli buď vyhodení alebo zdiskreditovaní. To svedčí podľa neho o tom, že niekto veľmi vysoko sa snažil celý prípad ututlať.


Galko trest. ozn.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu