Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Magala sa Sulíkovi vyhrážal, aby Gorilu nezverejnil, tvrdí Pavlík

Pavol Pavlík
Pavol Pavlík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Krátko po tom, ako Pavol Pavlík, dvojka na kandidátke strany 99 %, sprostredkoval šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi spis Gorila a Sulík sa stal predsedom parlamentu, vyhľadal lídra SaS vtedajší riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Jozef Magala a údajne sa mu "vyhrážal", aby sa so spisom neodvážil nič robiť, pretože ide o štátne tajomstvo.

V dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to vyhlásil Pavlík, ktorý vraj má takúto informáciu. Pavlík zopakoval, že spis mu ukázal pred minulými voľbami jeden známy, ktorý pracoval v SIS za Ladislava Pittnera a ktorého pozná približne 23 rokov. Od tohto momentu bol vraj Pavlík znepokojený a pýtal sa na kauzu politikov, ktorých osobne poznal. Tí však Gorilu riešiť nechceli, keďže podľa Pavlíka sú v nej namočení takmer všetci. Pavlík nechcel konkretizovať, kto financuje predvolebnú kampaň strany 99 %. Podľa jeho slov sú to ľudia, ktorí sú znechutení zo starých politikov.

Staré tváre v politike kritizoval aj líder kandidátky strany Zmena zdola Ján Budaj. "Hodnoty revolúcie boli porazené, máme nomenklatúru, máme korupciu, máme zneužívanie polície," povedal Budaj. Jeho strana podľa neho nemá na kandidátke ani jedného starého politika. S tým nesúhlasil František Mikloško, ktorý kandiduje do parlamentu za stranu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. "Najstarší politik si tam ty," odkázal Mikloško Budajovi, ktorý sa podľa jeho slov snaží už 20 rokov dostať do parlamentu a kandiduje v každých parlamentných voľbách. Budaj reagoval protiotázkou: "Tebe nevadili korupčné praktiky v KDH?"

Mikloško dodal, že jediný, s kým si nevie predstaviť vládu, je šéf Smeru Robert Fico. Čo sa týka kauzy Gorila, treba ju podľa neho najskôr vyšetriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu