Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Z Bruselu sledujú Dzurindu a Figeľa: Spolupracujte na vyšetrení Gorily, vyzývajú ich vlastní!

Proti Gorile sa dnes chystajú protestovať desaťtisíce občanov
Proti Gorile sa dnes chystajú protestovať desaťtisíce občanov

BRATISLAVA - Kauzu Gorila, ktorá v posledných dňoch rezonuje celým Slovenskom, pozorne sleduje aj materská strana SDKÚ a KDH, Európska Ľudová Strana (EPP). Jej predstavitelia vyzývajú Mikuláša Dzurindu a Jána Figeľa, aby spolupracovali na vyšetrení prípadu.

"Odporúčame našim sesterským stranám, aby spolupracovali v záujme Slovákov," uviedla pre Topky.sk hovorkyňa námestníka predsedu EPP Delia Vlaseová. "EPP sleduje politický vývoj na Slovensku.  Nechajme najprv vaše orgány robiť svoju prácu a nájsť vinníkov, ak nejakí existujú, aby ich mohli postaviť pred súd," dodala Vlaseová s tým, že dúfajú vo víťazstvo SDKÚ a KDH  v marcových voľbách. Ďalej sa už ku kauze odmietla vyjadriť, chce totiž počkať na ukončenie vyšetrovania.

Kauza Gorila prenikla na verejnosť pár dní pred Vianocami. Odkrýva údajné silné korupčné správanie v slovenskej politike. Podľa neoficiálnych informácií mal spis vzniknúť v roku 2006 za vlády Mikuláša Dzurindu. Hovorí sa v nej o vplyve finančných skupín na vrcholných predstaviteľov štátu.

Na protest proti Gorile sa minulý piatok konala v Bratislave demonštrácia, ktorej sa podľa odhadov zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí. Na dnes organizátori na čele s Luciou Gallovou pripravili jej pokračovanie, ktoré bude prebiehať v ôsmich slovenských mestách. Celkovo by sa ho malo zúčastniť až 40 tisíc ľudí.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu