Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bubeníková ostáva vo FNM, nemohla odovzdať funkciu

Anna Bubeníková
Anna Bubeníková

BRATISLAVA - Vládou odvolaná šéfka Fondu národného majetku SR (FNM) Anna Bubeníková zatiaľ ostáva na FNM. Ako informoval riaditeľ Kancelárie predsedníčky výkonného výboru Fondu národného majetku SR Miloslav Homola, odvolaná Bubeníková sa dnes dostavila do sídla FNM a prejavila vôľu odovzdať svojmu nástupcovi funkciu, vrátane s tým súvisiacej agendy.

"Prítomným členom výkonného výboru FNM predložila svoj návrh na odovzdanie funkcie, avšak vzhľadom na skutočnosť, že do dnešného dňa nie je vymenovaný nový predseda výkonného výboru FNM, nebolo možné túto úlohu splniť," uviedol ďalej Homola.

Podľa Homolu Bubeníková prejavila vôľu ukončiť svoj pracovný pomer na fonde, ktorý jej vznikol menovaním do funkcie. “Z dôvodu, že k dnešnému dňu nie je vládou SR vymenovaný nový predseda výkonného výboru, nie je možné ukončenie jej pracovného pomeru, nakoľko v pracovno-právnych vzťahoch zamestnancov fondu konajú vždy súčasne dvaja členovia výkonného výboru, pričom jeden musí byť vždy predseda výkonného výboru,“ uzavrel Homola.

Annu Bubeníkovu odvolali pred týždňom z čela FNM pre podozrenia zo spisu Gorila hlasmi ministrov SaS, KDH, Most-Híd a premiérky Ivety Radičovej. Podržali ju len ministri za SDKÚ-DS, ktorá Bubeníkovú pôvodne nominovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu