Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bubeníková chce definitívne odísť z FNM ku koncu januára

Anna Bubeníková
Anna Bubeníková

BRATISLAVA - Odvolaná predsedníčka výkonného výboru Fondu národného majetku (FNM) Anna Bubeníková chce definitívne ukončiť svoje pôsobenie vo fonde k 31. januára tohto roka.

Bývala šéfka FNM, ktorá už od minulého týždňa nevykonáva svoju funkciu, predložila dnes listom návrh dohody na skončenie jej pracovného pomeru.

"Anna Bubeníková doručila návrh na ukončenie svojho pracovného pomeru po neúspešnom pokuse odovzdať svoju funkciu členom výkonného výboru FNM v stredu minulého týždňa," informoval riaditeľ kancelárie predsedu výkonného výboru fondu Miloslav Homola.

Bubeníková v tejto súvislosti tiež požiadala, aby po skončení jej súčasnej práceneschopnosti až do termínu ukončenia pracovného pomeru mohla čerpať dovolenku.

Bubeníková skončila ako šéfka fondu minulý týždeň v stredu (18.1.), a to napriek tomu, že vláda dovtedy nezvolila jej nástupcu a nepodarilo sa jej tak odovzdať funkciu. "Anna Bubeníková už nerieši žiadnu agendu súvisiacu s pozíciou predsedníčky výkonného výboru FNM," informoval vtedy Homola.

Kabinet odvolal Bubeníkovú 11. januára kvôli informáciám z údajných spisov Slovenskej informačnej služby (SIS) Gorila, ktoré naznačovali jej korupčné správanie ešte v období druhej vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) v rokoch 2005 a 2006.

Za jej odchod hlasovali všetci ministri SaS, KDH a Mosta-Híd, ako aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Proti boli len ministri SDKÚ-DS. Pravosť tvrdení, ktoré sa týkali odvolanej šéfky FNM, doteraz nikto oficiálne nepotvrdil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu