Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KDH nepodporí zvolanie mimoriadnej schôdze o Gorile

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nepodporí mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, ktorú žiada SaS.

Liberáli na nej chcú hovoriť o kauze Gorila, ktorá poukazuje na politickú korupciu za druhej vlády Mikuláša Dzurindu z SDKÚ. KDH si nemyslí, že táto téma patrí do parlamentu a navyše nepoznajú dôvody, ktoré vedú SaS k zvolaniu schôdze.

"Považujeme to viac za tému jednej zo strán, ktorá s tým prichádza teraz, pred voľbami. Chce riešiť na úrovni parlamentu niečo, čo parlament v kompetencii nemá," odôvodnil odmietavé stanovisko k návrhu na zvolanie schôdze predseda KDH Ján Figeľ na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

Napriek tomu, že kauza nepatrí podľa kresťanských demokratov do pléna, predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH) zvolal predsedov všetkých výborov, ktoré majú na starosti tajné služby. Kauzou sa bude mimoriadne zaoberať aj Ústavnoprávny výbor NR SR. Jeho šéf Radoslav Procházka (KDH) ho zvolal na 23. januára. Pozval naň aj ministra vnútra Daniela Lipšica a prvého námestníka generálneho prokurátora Ladislava Tichého.

Hrušovský zároveň upozornil, že problém by sa nemal spolitizovať. Rozhodovať o ňom majú orgány činné v trestnom konaní a  bez zásahov politikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu