Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulík o páde vlády: Modrí a červení sa na ňom dohodli!

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Pri hlasovaní o eurovale, v dôsledku ktorého padla vláda Ivety Radičovej, nešlo podľa predsedu SaS Richarda Sulíka všetkým v parlamente len o euroval.

"Podľa mňa pri hlasovaní o eurovale nešlo len o euroval....Tu išlo aj o iné záujmy a iné hry, napríklad Iveta Radičová tým, že dôrazne trvala na transparentnosti, prekážala najmä svojej vlastnej strane," povedal v rozhovore. Sulík naznačil, že za pádom vlády bola vôľa zložiť inú koalíciu. "Veď už sa tu pekne zbúchali modrí s červenými, sa už tešia, už sa nevedia dočkať, kedy budú spolu vládnuť," argumentuje Sulík a budúci formát spolupráce nazýva fialovou koalíciou.

Líder liberálov nepovedal mená ľudí, ktorí podľa neho za pádom vlády stáli, ani či to bol jeden človek alebo viacerí. "Každý hrá nejakú hru, ktorí sú tí veľkí hráči v politike, to predsa vieme. Nehovorím, že jeden z nich to všetko režíruje, ale keď majú spoločný záujem, tak sa dohodnú a potom to urobia." Sulík zároveň prízvukuje, že v prípade rozhodovania SaS pri hlasovaní zohrávala rolu výlučne vecná podstata eurovalu.

Sulík by ani spätne žiadne z rozhodnutí, ktoré v roku 2011 urobil, principiálne nezmenil. "Možno, že sa niektoré veci ukážu ako chybné, ale ja by som teraz v tejto situácii nemenil nejako výrazne správanie." Tvrdí, že v prípade odmietnutia eurovalu bola jeho strana pripravená niesť následky za toto rozhodnutie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu