Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Čerství tatkovia politici: Čo chystajú na Vianoce pre svoje detičky?

Až šiesti politici sa tento rok posnažili: Ich rodiny sa rozrástli o ďalšieho člena. Zobraziť galériu (7)
Až šiesti politici sa tento rok posnažili: Ich rodiny sa rozrástli o ďalšieho člena. (Zdroj: archív poslancov)

BRATISLAVA – S novorodeniatkami slovenských politikov sa tento rok akoby vrece roztrhlo! Až u šiestich zákonodarcov tak za štedrovečerný stôl prikvitne nový člen rodiny. Opýtali sme sa ich, ako sa na túto zmenu prichystali.

Peter Kažimír (Smer-SD)

Peter Kažimír
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk)

„Všetky ozdoby budú musieť byť trošku vyššie, lebo inak by to bolo všetko stiahnuté," vysvetlil Peter Kažimír s tým, že na Vianoce s dcérkou sa veľmi teší. Sám však netuší, aké to bude, keďže otcom sa stal po prvý raz.

Martin Poliačik (SaS) a Kubko
Martin Poliačik so synom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív M. P.)

„Pre Kubka sú teraz ešte každý deň Vianoce, stále objavuje niečo nové, myslím, že ich výnimočnosť pochopí až neskôr,“ uviedol poslanec SaS, ktorý vníma Štedrý večer strávený s manželkou a synom za veľkú udalosť. „Prvýkrát budeme Štedrý večer tráviť spolu ako rodina,“ dodal. Kubkovi by vraj mohol Ježiško priniesť ručne šitú hračku a jeho prvú stoličku, ale podľa poslanca sú to zatiaľ neoverené informácie, „tak by som sa k tomu nerád nejako viac vyjadroval.“

Daniel Lipšic (KDH) so starším Alexom a Peťkom
Daniel Lipšic s deťmi
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív D. L.)

"Tohtoročné Vianoce budú pre nás opäť výnimočné. Po prvýkrát ich strávime vo štvorici. Veľmi sa na to teším,“ povedal minister Daniel Lipšic, ktorého manželka Beáta priviedla v októbri na svet už druhého syna Petra. Minister vnútra si pochvaľuje synchronizovanosť svojich detí. „Spia počas dňa v rovnakom čase, takže by nemal byť problém sadnúť si spolu za štedrovečerný stôl. Väčšinu darčekov som už stihol nakúpiť. Alex dostane hovoriaci vláčik Tomáš. Peťovi ešte darček zháňame,“ uzavrel.

Pavol Frešo (SDKÚ-DS) a dvojtýždňový Alan Alexander
Pavol Frešo a jeho
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív P. F., SITA)

V rodine bratislavského župana Pavla Freša pribudol pred necelými dvoma týždňami malý valibuk Alan Alexander. "Keď je v rodine niekoľkodňové dieťa, všetok rytmus sa prispôsobí jemu. Tak ako sme predtým boli zvyknutí v istej hodine večerať, v istej hodine rozbaľovať darčeky či ísť do kostola, teraz musíme ten rytmus prispôsobiť tomu, ako sa bude malý zobúdzať a zaspávať,“ uviedol Frešo. Staršie deti Zorka a Oskar sa nechali počuť, že najviac sa tešia z mladšieho bračeka. „Preto si myslím, že tento rok to bude ďaleko menej o darčekoch.“

Jozef Viskupič (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti) s Vilkom a Vivienne
Jozef Viskupič s deťmi
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív J. V. )

„Pribudnú dievčenské bábätkovské darčeky a Vivienne bude obletovaná všetkými starými rodičmi, sesternicami, bratrancami. Najmladšia členka rodiny bude ako magnet a tým pádom sa asi podarí byť aspoň na pár dní spolu,“ dúfa Viskupič z Obyčajných ľudí. Dcérka Vivienne je ešte maličká, takže práve ju vníma ako najväčší vianočný darček. „Skôr pre dvojročného Vilka to sú akoby prvé Vianoce, ktoré si užíva, odkedy zbadal prvý rozsvietený stromček a predajňu s kaprami.“ Deti si pod stromčekom nájdu kolobežku, gitaru, xylofón, hryzátka a hrkalky.

Robert Kaliňák (Smer-SD)
Robert Kaliňák
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Prvý syn exministra vnútra Roberta Kaliňáka Andrejko prišiel na svet len pred týždňom. Pôvodný termín pôrodu vychádzal práve na Štedrý deň, a preto sa s doktormi dohodli, že ho privedú na svet skôr. Živý vianočný darček s váhou 3,2 kg a výškou 47 cm tak Kaliňákovci dostali v predstihu. Vo vianočný deň bude mať Andrej len 9 dní, vianočnú atmosféru si preto užije o čosi viac až o rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu