Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Parlament opäť zasadá, čakajú ho vládne návrhy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Po štvordňovom prerušení opäť zasadá Národná rada SR. Tretím rokovacím dňom pokračuje jej 24. schôdza. Podľa dohody z poslaneckého grémia, ktoré sa stretlo dnes ráno pred rokovaním, plénum sa bude riadiť programom schváleným minulý týždeň v úvode schôdze.

Ako prvé sa na rad dostanú vládne návrhy zákonov v prvom čítaní a podľa času potrebného na rokovanie a rozpravu k nim sa opäť zíde grémium, ktoré bude hľadať spôsob ďalšieho dôstojného pokračovania.

„A to bez ohľadu na to, že zatiaľ lídri politických strán nenašli riešenie vzniknutej ústavnej krízy,“ uviedol predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH). O výsledkoch dohody z poslaneckého grémia v týchto chvíľach rokujú poslanecké kluby, a samotná schôdza sa začne o 10:00.

Prvým bodom dnešného rokovacieho dňa bude informácia o vysielaní civilných expertov na výkon práce v aktivitách krízového manažmentu mimo územia SR z dielne ministerstva zahraničných vecí.

Rokovanie 24. schôdze sa skomplikovalo po tom, čo 11. októbra parlamentná väčšina nevyslovila dôveru vláde Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Poslanci koalície a opozície odvtedy nenašli zhodu na tom, ktoré zákony prerokujú a ako o nich budú hlasovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu