Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Fico ide podľa pokynov eurosocialistov, tvrdí SNS

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko

BRATISLAVA - Správanie predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý iniciuje stretnutie politických strán, aby sa dohodli na riešení krízy eurozóny, je výsledkom tlaku európskych socialistov, tvrdí podpredseda SNS Andrej Danko.

"Nedokáže priznať, že socialisti zo zahraničia na neho už vyvinuli taký nátlak, že sa musí vzdať svojho politického presvedčenia a sociálneho cítenia voči slovenským občanom na úkor pokynov zo zahraničia," napísal dnes Danko vo vyhlásení pre médiá.

Dankovi prekáža aj Ficovo vyjadrenie, že krajiny, ktoré nepodporia zvýšenie eurovalu, si zaslúžia byť vytlačené na okraj politickej scény. Ficovi vyčíta, že hoci je len predsedom vlastnej strany a nemá vládnu funkciu, uzurpuje si právo na dialóg.

"Napriek tomu, že Robert Fico pri moci nie je, zvoláva predstaviteľov politických strán s cieľom poníženia vlády a populistického divadla a nie konštruktívneho riešenia, pretože zatiaľ nám tlmočí len názory socialistov zo zahraničia. No politického dialógu v skutočnosti nie je schopný. (...) Len útočí na iný politický názor, čo nie je politicky najprezieravejšie, ak by sa o dialóg napokon chcel úprimne pokúsiť," dodal Danko.

SNS podľa Danka je za zachovanie eurozóny aj EÚ a možnosť navŕšiť euroval celkom nevylučujú. Žiadajú však, aby boli ľudia naprieč EÚ podobne odmeňovaní. "EÚ dnes nedokáže zjednotiť výšku miezd, dôchodkov a odvodov tak, aby každý, kto pracuje v EÚ na určitom poste, mal podobný príjem. EÚ neponúka žiadne riešenia ani trest pre márnotratné krajiny, je teda dnes len chorým mechanizmom," vyhlásil.

Danko vyjadril nádej, že na Slovensku už nebude obdobie, keď bude vládnuť jeden diktátor a jedna politická strana, ktorá bude prenasledovať inak zmýšľajúcich. "Socialisti, žiaľ, radi zneužívajú akúkoľvek politickú tému na triedny boj a často si nepriznajú svoje chyby," posťažoval sa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu