Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Viskupič z Obyčajných ľudí skočil zo 40 metrov: Urobil som chybu!

Poslanec Jozef Viskupič skočil zo 40 metrov. Zobraziť galériu (6)
Poslanec Jozef Viskupič skočil zo 40 metrov. (Zdroj: archív J. V., POKO)

TRNAVA – Na adrenalínový zoskok z výšky väčšej, ako je 12-poschodový panelový dom, sa väčšinou odhodlajú ľudia bez pudu sebazáchovy alebo takí, ktorí túžia prekonávať výzvy. Do druhej skupiny sa prednedávnom zaradil aj poslanec z Obyčajných ľudí Jozef Viskupič. Nie všetko však dopadlo podľa jeho predstáv a on to trpko oľutoval.

Poslanec si podobný skok vyskúšal už v minulosti v holandskom Rotterdame, vtedy sa však spustil z mosta. Pohľad na vodu naňho pôsobil menej odstrašujúco ako kamenná dlažba na Trojičnom námestí v Trnave. „Keď pozeráte na kamennú dlažbu, nie je vám všetko jedno,“ povedal pre Topky Viskupič. Na druhej strane si však pochvaľoval krásny výhľad, ktorý sa mu naskytol vďaka obrovskej výške a blízkym horám. „Päť-, šesťkrát som pozrel dole a zase k Malým Karpatom. Mal som pocit, že urobím krok a som pri nich.“

Poslanec Jozef Viskupič skočil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív J. V., POKO)


Politik sa kvôli zoskoku nechal vyviezť v železnej klietke do výšky 40 metrov na 43-tonovom žeriave. Priznal však, že kvôli tomu, že veľa a rád rozpráva, si celú situáciu nevychutnal naplno. „Urobil som chybu. Bavil som sa s tým inštruktorom, s ktorým som sa vyviezol hore. Mal som tam ísť s vlastnými myšlienkami.“ Lietanie poslanca baví a výšky má rád. „Nebál som sa, dokázal som si, že to zvládnem.“ Prezradil, že kedysi chcel byť pilotom, zdravotný stav mu to však nedovolil.

Viskupič sa svojím zoskokom na Trojičnom námestí v Trnave zaradil medzi 71 odvážlivcov, ktorí to počas Trnava Extreme Day skúsili. Piati sa síce nechali vyviezť až hore, no napokon ich premohol strach a skočiť z úctyhodnej výšky sa neodhodlali. „Skočil som aj kvôli tomu, aby som mal nadhľad. Ako politik ho potrebujem," doplnil Viskupič.

Poslanec Jozef Viskupič skočil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív J. V., POKO)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu