Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Slota: U Mečiara sa už prejavuje senilita, nevraživosť a paranoja

Vladimír Mečiar a Ján Slota Zobraziť galériu (2)
Vladimír Mečiar a Ján Slota

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej národnej strany Ján Slota nechcel priamo reagovať na výroky predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara, podľa ktorých je líder SNS "veľkým omylom a chybou" slovenskej politiky.

"Neznížim sa k takým výpadom, aké v poslednej dobe robí pán Mečiar voči mojej osobe. Je mi to skutočne ľúto, pretože už sa asi prejavuje starecká senilita a tá jeho nevraživosť, nenávisť a paranoja, ktorú v sebe asi nosí celý život," povedal Slota.

"Slota rozdáva rozumy Ivete Radičovej (SDKÚ-DS), Robertovi Ficovi (Smer-SD) a mne, iba sebe nevie poradiť, aby robil politiku a nie z národného cítenia spoločnosť s ručením obmedzeným," vyhlásil Mečiar 16. augusta.

 "Ja by som mu doprial, aby už konečne prestal šíriť to zlo okolo seba, aby sa staral o svoju rodinku. Nech si užívajú tie výdobytky, ktoré dosiahli počas vládnutia. Prajem mu príjemný zvyšok života v blahobyte," reaguje Slota.

Zároveň odmietol rozšírenú tézu, podľa ktorej bol práve Vladimír Mečiar "motorom" vzniku Slovenskej republiky. "Vedenie HZDS na čele s predsedom Mečiarom robilo všetko pre to, aby spoločný štát, Československo, naďalej v nejakej forme fungoval. Do poslednej chvíle blúznili o spoločnej armáde, mene, zahraničnej politike. V žiadnom prípade to nebolo v polohe, že on bol vlajkonosič slovenskej štátnosti," povedal Slota.

"Veď sa to ukázalo aj pri prijímaní slovenského jazyka ako úradného jazyka, kde ušiel zo Slovenskej národnej rady zadným vchodom, a pri niektorých ďalších veciach," vyhlásil predseda SNS.

Slota pripomenul, že jeho strana bola na Slovensku jediná, ktorá dlhodobo presadzovala osamostatnenie. "Najväčšiu zásluhu na rozdelení Československa mal terajší český prezident Václav Klaus. Ako prognostik videl, kam to smeruje a ako to perspektívne skončí. Už v roku 1991 robili všetko preto, aby sa majetok Československa rozdelil v prospech českej strany. Či išlo o Československé aerolínie, námornú plavbu alebo delenie zbraňových systémov," vyhlásil.

Na rozdiel od českej strany slovenská podľa neho, s výnimkou SNS, nepočítala s úplným rozdelením Československa a vôbec nebola pripravená na delenie majetku. "V žiadnom prípade nie je aureola okolo pána Mečiara namieste, je to absolútny klam," zdôraznil Slota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu