Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Boj o Figeľov byt: Bratislave ho nevrátim, vysmial sa výzve Smeru!

Poslanec a minister sa sporia o byt
Poslanec a minister sa sporia o byt (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister dopravy Ján Figeľ ani po ôsmych mesiacoch od verejného prísľubu, že sporný byt v Bratislave venuje na charitu, tak dodnes neučinil. Poslanec Smeru Andrej Kolesík si myslí, že kresťanský demokrat hľadá spôsoby, ako sa z toho vymotať. Preto ho vyzval, aby byt vrátil mestu. Figeľ to odmieta.

 Podľa smeráka sa kauza netransparentne nadobudnutého bytu zbytočne naťahuje. „Vyzývam ministra Jána Figeľa, aby byt odpredal za rovnakú cenu, za akú ho kúpil, mestu Bratislava,“ uviedol Kolesík.  Dôvodom má byť podľa Kolesíka to, že práve Bratislava bola najviac poškodená pôsobením starostu miestnej časti a neskôr primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského, Figeľovho straníckeho kolegu, a že práve počas jeho vlády získal Figeľ do osobného vlastníctva byt na lukratívnej adrese v Starom meste s rozlohou 156 m2 za 54 390.- Sk (1805,50 Eur). „Mám podozrenie, že predseda KDH špekuluje, ako venovať byt niekomu spriaznenému a zároveň časť financií z lukratívneho bytu získať späť. Aby sa týmto špekuláciám predišlo, mal by ho vrátiť,“ vyhlásil.

Figeľ Kolesíkovi odkázal, že by sa mal radšej venovať nadobudnutiu bytu Roberta Fica od firmy Ikores. „Ján Figeľ nemusí vrátiť žiaden byt, pretože legálne kúpil od mesta nebytový priestor v dezolátnom stave, ktorý vlastnými prostriedkami urobil obývateľným, tak ako tisíce iných ľudí. Rozhodol sa však ako jediný politik a známa osobnosť darovať byt na dobročinné účely a tento svoj sľub dodrží,“ reagoval hovorca KDH Matej Kováč.

Kolesík na to reagoval tým, že takto zakrýva kresťanský demokrat vlastnú neschopnosť. „Pán Figeľ v novembri 2010 pred komunálnymi voľbami občanom niečo prisľúbil a ja len žiadam naplnenie tohto sľubu. Zdá sa, že keď sa neblížia žiadne voľby, občanov už nepotrebuje. Hlúpe výhovorky na Roberta Fica počúva verejnosť už dlhší čas a už tomu nemôže veriť ani sám pán Figeľ,“ dodal smerák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu