Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Radičová je klamárka, ÚVO patrí opozícii, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Post šéfa ÚVO patrí podľa Roberta Fica opozícii. Šéf Smeru-SD tak reagoval na premiérku, podľa ktorej je najlepšie vybrať nového šéfa ÚVO verejne, na základe vypočutia uchádzačov, spĺňajúcich kritériá. Fico zopakoval svoje útoky premiérku, ktorú označil za ´neschopnú klamárku´.

„Iveta Radičová je neschopná klamárka. Vyhlásila, že táto funkcia patrí opozícii. Predložili sme kvalitného kandidáta. Nie je možné, aby v komunikácii medzi predsedom vlády a predsedom najsilnejšej strany sa používali argumenty zo Sme a Plus 7 dní. Ja som ponúkol odpovede. Nereagovala na ne,“ uviedol Fico.

Zároveň upozornil, že ÚVO kontroluje verejné obstarávania, tak ako za jeho vlády patril opozícii, keď šéfom bol funkcionár SMK a podpredsedom SDKÚ-DS, tak by mal aj teraz.

Premiérka Iveta Radičovádnes označila za najlepší spôsob výberu nového šéfa ÚVO verejné vypočutie uchádzačov, spĺňajúcich kritériá. "Nik nebráni, aby sa aj kandidát opozície do tohto verejného vypočutia prihlásil, nech sa páči. Bude to za prítomnosti médií, bude to za prítomnosti expertov, bude to za prítomnosti odborníkov, s pozvanými zahraničnými hosťami, ste vítaní," povedala dnes Radičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu