Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obvinený Slotov exminister: Dostal lukratívny flek!

Marian Janušek Zobraziť galériu (2)
Marian Janušek

ŽILINA – Poctivosťou ďalej zájdeš, hovorilo sa kedysi. To, že to už na Slovensku v dnešnej dobe neplatí, potvrdzuje aj prípad exministra za SNS Mariána Janušeka. V čase, keď ho polícia obvinila v nástenkovom tendri, sa z neho stal člen vedenia žilinského hokejového klubu.

Úrad boja proti korupcii obvinil bývalého ministra výstavby Janušeka v 100-miliónovom podvode. Pri dokázaní viny mu hrozí až 12 rokov väzenia. Zrejme ho však táto skutočnosť veľmi nerozladila. Okrem toho, že sa práve v marci sťahoval do nového domu, začalo sa mu dariť aj profesne. Ako sa Topkám podarilo zistiť, dostal lukratívny flek ako člen predstavenstva hokejového klubu v Žiline. Janušek nám to potvrdil. „Som mestským poslancom a keďže mám hokej rád, chcem chlapcom pomôcť,“ reagoval exminister. Keď sme sa ho pýtali, o koľko si prilepší, iba sa rozosmial.„Vatikánskymi peniazmi, moje služby sú zadarmo a sú súčasťou mojej práce pre mesto,“ prezradil nám.

Primátor Žiliny Igor Choma nevidí problém v tom, že Janušek dostal miesto v klube.  „V demokratickej spoločnosti platí zásada prezumpcie neviny. Nie je korektné, aby sme niekoho postihovali prv, než by mu bola dokázaná vina v zmysle trestného poriadku,“ uviedol hovorca mesta. Významná kauza pritom neodradila ani súkromné firmy dávať Janušekovi lukratívne pozície. Od apríla je totiž v dozornej rade akciovky Žilinské komunikácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu