Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Exminister Janušek obvinený v 100-miliónovom kšefte: Sťahuje sa do novej vily!

Exminister Marian Janušek Zobraziť galériu (4)
Exminister Marian Janušek (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Zdá sa, že exminister výstavby Marián Janušek, ktorého tento týždeň polícia obvinila z machinácií pri nástenkovom tendri, má plnú hlavu iných starostí, ako vyšetrovanie.

Topkám sa totiž podarilo zistiť, že bývalý nominant SNS má totiž na aj dôvod na radosť. V najbližších dňoch sa bude sťahovať do svojej novopostavenej vily neďaleko Žiliny. Dom v obci Mojš, začal politik stavať práve v čase, keď ministerstvo v plnom prúde už preplácalo predražené faktúry cez nástenkový tender, firmám blízkym Jánovi Slotovi. Tri a pol miliardový kšeft v korunách nakoniec padol, keď na neho upozornili médiá a začali ho preverovať kontrolné inštitúcie. Potom čo potvrdili nezákonnosť, vtedajší premiér Janušeka odvolal.

Ten sa vrátil do parlamentu a začal podnikať. Založil eseročku Stavspro, ktorá mimochodom momentálne figuruje medzi dlžníkmi. Pri pohľade na nový dom však vyzerá dlžná suma 152 eur dosť smiešne.

Keď sme sa do obytnej štvrte novostavieb včera vybrali, zistili sme, že Janušekov dom je dokončený už medzi prvými. Zastihli sme tu aj jeho príbuzného, ktorý venčil psa. Keď sme sa ho pýtali, že či už Janušek v dome býva, povedal nám, že už možno budúci týždeň sa práve má presťahovať. Zaparkovaný mercedes s ešpézetkou 999 pred politikovým domom iba potvrdzoval, že aj Januškova rodina sa za posledných pár rokov vyšvihla.

Muž, ktorý pracoval pre šéfa SNS za čias jeho primátorovania, tomu vďačí práve ministrovaniu. Keď nastupoval na horúcu stoličku šéfa rezortu, bol to človek z paneláku, ktorý sa vozil na starom aute. Teraz je na tom o poznanie lepšie. Podľa realitných odhadov pritom dom môže stáť až okolo 200 tisíc eur a vozí sa na Porche Cayenne. Počas svojho ministrovania však mohol mať za tri roky príjem 110 tisíc euro. Keď sme chceli politika osloviť z čoho zaplatil výstavbu domu zložil nám telefón. „Nebudem sa k ničomu vyjadrovať,“ znela jeho odpoveď.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu