Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smeráci zdrhli z práce: Toto sú bizarné výhovorky ich blicovania

Poslanci si z práce urobili holubník Zobraziť galériu (4)
Poslanci si z práce urobili holubník

BRATISLAVA – Niektorí zástupcovia ľudu si z práce robia doslova holubník. Poslanci, ktorí pracujú za rok 67 dní totiž dokážu zájsť vo svojej arogancii tak ďaleko, že sa jej chcú ešte vyhnúť. Aj posledný prípad dvoch z nich zo strany Smer zrejme naštve nejedného pracujúceho, ktorý by si tiež rád užil predĺžený víkend. A tie smiešne dôvody, však posúďte sami.

Na stránke národnej rady sa totiž z dnešného rokovania parlamentu ospravedlnili poslanci Tibor Glenda a Dušan Galis. S odôvodnením toho, čo ich čaká až cez víkend. Glenda sa vyhovára, že v piatok nemôže prísť do práce kvôli dcérinej svadbe, ktorá je ale v sobotu. Poslanec nedvíhal mobilný telefón a nereagoval ani na otázky, ktoré sme mu zaslali emailom.
 

Dôvody ospravedlnenia
Zobraziť galériu (4)


Jeho kolega Galis bol už zhovorčivejší. Ten odôvodnil svoju neúčasť tým, že sa v sobotu zúčastní finálového zápasu Ligy majstrov v londýnskom Wembley. „Bol problém s letenkami a bol som rád, že som zohnal aspoň na piatok. Ešte ani nie je isté, či poletím. Slušne som požiadal o ospravedlnenie a ak to neschvália, tak zostanem doma a niekomu ten lístok dám,“ povedal nám Galis s tým, že let ohrozuje najnovšie aj prach z islandskej sopky. „Ak by to boli dva dni, bol by to prúser a určite by som nešiel,“ dodal.

Keďže sa práci obaja vyhnú len jeden deň, nemôže im zatiaľ predseda parlamentu Richard Sulík siahnuť na plat. „Pán predseda rozhodne o konkrétnom ospravedlnení poslanca až po skončení schôdze na konci mesiaca,“ povedala nám osobná tajomníčka šéfa parlamentu Tatiana Tóthová. Podľa toho, ako k tomu Sulík pristupoval v minulosti, sa však dá očakávať, že bizarné smerácke ospravedlnenia u neho nepochodia.

Priemerného Slováka, ktorý ma mesačný plat 769 eur mesačne môže pritom najviac hnevať to, že poslanci berú za jeden rokovací deň približne 560 eur.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu