Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smerákovi Galisovi je sveta žiť: Zo záhradnej chatky mu vyrástla megavila!

Dušan Galis si na Slnečných jazerách postavil luxusnú vilu. Zobraziť galériu (2)
Dušan Galis si na Slnečných jazerách postavil luxusnú vilu. (Zdroj: Jan Zemiar)

SENEC – Vila pri jazere ako pre kráľa! Po dvoch rokoch stavebných prác si manželia Galisovci konečne užívajú horúce letné dni vo svojom vynovenom sídle na Slnečných jazerách v Senci. Trojposchodový kolos však domácich Senčanov veľmi nenadchol. Modrá stavba na nich pôsobí skôr ako päsť na oko.

Namodro natretej obrovskej vile s viacerými priestrannými terasami, množstvom okien s veľkými drevenými okenicami a solárnymi panelmi na streche na prízemí nechýba ani garáž na vodný bicykel.

Čo však dokonalý dom postráda, je zeleň typická pre túto chatkovú oblasť. Tá totiž pred rekonštrukciou tvorila pomerne veľkú časť pozemku. „Vôbec to nepasuje do koloritu prostredia. Predtým tam bola zeleň a až vyššie na kopci stál dom,“ tvrdí staršia Senčanka. Na otázku, koho nápad bol postaviť obrovskú vilu uprostred záhradných domčekov, odpovedal Galis stručne. „To všetko moja žena. Ja tam chodím len víkendovať,“ odkázal nás na svoju manželku. Tá nám však opakovane nezdvíhala telefón alebo mala obsadené.

Trojposchodová moderná vila zhltla zjavne nemalé peniaze. Už v minulosti Galis vyjadril pochybnosti, či zvládnu dom splácať. Pri poslaneckom plate približne 3 000 eur by to však preňho problém byť nemal.

Nepríjemné myšlienky zo splácania vysokého úveru poslanec zahnal už ostatný víkend. Vo vozovom parku stáli odstavené tri autá a na terase debatovalo s Galisovcami hneď niekoľko ľudí. Poobede sa poslanec nahodil do plaviek a spolu s ďalším mužom vytiahli na jazero vodný bicykel, aby si zašportovali.

Politik sa už dávnejšie vyjadril, že dom chce celoročne obývať jeho manželka. Bodaj by nie. Modrý kolos rozhodne nepôsobí ako víkendové sídlo. A ak by sa Galisovcom pobyt pri vode zunoval, môžu si vyraziť do hôr. Neďaleko Dolného Kubína vlastnia vidiecky dom, ktorý po smrti Galisových rodičov nechali zrekonštruovať. Nudu tak rozhodne nezažívajú. Stačí si len vybrať, či zotrvajú pri vode alebo v horách. Menili by ste?

Dušan Galis si na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu