Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Krajcer: Neuvažujeme o výmene premiérky Radičovej

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer

BRATISLAVA - Strana Sloboda a solidarita neuvažuje o žiadnej výmene premiérky Ivety Radičovej.

Otázka rekonštrukcie vlády pri takých istých koaličných dohodách a pomeroch len s výmenou osoby na poste šéfa exekutívy je podľa ministra kultúry Daniela Krajcera (SaS) iba hypotéza. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy.
      

Exminister kultúry a poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Marek Maďarič je presvedčený, že pre Slovensko by vôbec nebola škoda, keby súčasná vláda padla. "Lebo taký chaos, ako Slovensko zažíva, sme tu ešte nemali. Je to katastrofa, táto vláda sa po necelom roku prezentuje ako vláda babrákov a podvodníkov," vysvetlil svoj názor. Zároveň potvrdil, že Smer-SD príde s návrhom na odvolanie premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) v pondelok alebo v utorok (16. alebo 17. mája). Smer-SD však podľa neho nerobí nič preto, aby vláda padla.
      

Rovnako tvrdí, že sociálni demokrati nemajú záujem "zdvihnúť moc len pre moc samotnú". "Smer by do akejkoľvek vlády, či po riadnych voľbách, či po predčasných voľbách, či po rekonštrukcii išiel len vtedy, keby mohol v takej vláde realizovať čo najširšie svoj sociálno-demokratický program. Bez toho to pre nás nemá význam," vyhlásil. Na rozdiel od Smeru-SD je súčasná vláda podľa Maďariča pri moci len preto, že drží moc a že má strach zo šéfa sociálnych demokratov Roberta Fica. "Nič iné ich nespája," povedal a opätovne zdôraznil, že Smer-SD má záujem byť len v takej vláde, ktorá by mu umožnila robiť zmysluplné veci pre Slovensko.
      

"Tie zmysluplné veci, pán Maďarič, to je nástenkový tender? To sú emisie? To je mýto? To sú miliardové kšefty a biznisy, ktoré ste medzi sebou riešili? Odvolávali ste ministra za ministrom. To sú tie dostavané diaľnice do roku 2010, ako ste sľubovali? Prosím vás, aspoň buďte súdny," reagoval Krajcer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu