Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zlučovanie STV a SRo patrilo k nasledovanejšej udalosti minulého roka

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer

BRATISLAVA - Medzi tri najvýznamnejšie kultúrno-spoločenské udalosti uplynulého roka možno zaradiť zlúčenie Slovenskej televízie (STV) a Slovenského rozhlasu (SRo), letný hudobný festival Bažant Pohoda v Trenčíne a búranie bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO).

To sú závery mediálnej analýzy, ktorú poskytla spoločnosť Slovakia On-line. Spojenie STV a SRo do nového verejnoprávneho média Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) bolo stredobodom záujmu médií. Téma sa objavila v 1432 príspevkoch (48 %). Kvalitná propagácia festivalu Bažant Pohoda sa prejavila na mediálnej pozornosti. Novinári o festivale pripravili 1189 príspevkov, čo predstavuje 40 %-tný podiel na mediálnom trhu. Ich pozornosti sa nevyhol ani proces likvidácie priestorov PKO. V roku 2010 o ňom informovali 372-krát (12 %).

Slovenský šport zaznamenal v roku 2010 niekoľko skvelých úspechov. Historický postup futbalovej reprezentácie Slovenska na svetový šampionát v Južnej Afrike bol nasledovanejšou športovou udalosťou roka. Z mediálneho pohľadu bola daná téma prezentovaná v 1960 príspevkoch (48 %).

Na druhom mieste v publicite najúspešnejších športov na Slovensku skončil biatlon. Slovenskí olympionici sa v kanadskom Vancouveri nestratili a skvelé výkony biatlonistky Anastasie Kuzminovej sa odrazili aj na správach v médiách. Celkove ich o biatlone priniesli 1157 (28 %). Nepovšimnuté nezostali ani úspechy vodných slalomárov v minulom roku. Celkove 983 článkov (24 %) svedčí o kvalite ich výkonov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu