Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Finančná správa upozorňuje na podvodné e-maily, daňovníci na ne nemajú reagovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Finančná správa (FS) upozornila na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov. Zasielajú im e-mail, v ktorom informujú, že "po dôkladnom preskúmaní ich príjmov od 27. januára do 27. septembra 2023 sú kvalifikovaní na jednorazovú refundáciu vo výške 319,12 eura". Hovorkyňa daniarov Martina Rybanská zdôraznila, že FS takéto e-maily neodosiela a daňovníkom odporúča, aby na ne nereagovali ani neposkytovali žiadne svoje údaje neznámym adresátom.

"Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Neznámy odosielateľ v mene finančnej správy rozposiela daňovníkom email, v ktorom ich informuje, že majú nárok na jednorazovú refundáciu vo výške 319,12 eura. E-mail je zasielaný z neznámej adresy info@financnasprava-sk.com, pričom nejde v žiadnom prípade o oficiálnu adresu finančnej správy," podčiarkla Rybanská.

 

Pozor ❗️ Podvodné emaily ❗️ Nenaleťte podvodníkom! Zachytili sme novú vlnu emailov, ktoré ponúkajú náhodným ľuďom...

Posted by Finančná správa on Wednesday, September 27, 2023

Občanom odporučila všímať si logo a adresu odosielajúceho, pozorne prečítať obsah e-mailu a v prípade pochybností kontaktovať FS. Zároveň odporučila takýto e-mail nepreposielať a nereagovať naň.

Viac o téme: PodvodyEmailyDaňovníciFinančná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu