Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tri priania princa Philipa (†99): TOTO bolo posledné, čo pred smrťou chcel od syna Charlesa!

Princ Philip pred smrťou povedal tri posledné priania synovi Charlesovi. Zobraziť galériu (5)
Princ Philip pred smrťou povedal tri posledné priania synovi Charlesovi. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - V piatok popoludní verejnosť zarmútila správa o smrti 99-ročného manžela britskej kráľovnej Alžbety II. (94), princa Philipa. Vojvoda z Edinburghu sa pred smrťou pasoval s vážnymi zdravotnými problémami. Keď už cítil, že sa blíži jeho koniec, v dôvernom rozhovore so svojím synom, princom Charlesom (72), vyslovil tri priania - o toto ho pred smrťou prosil.


SMRŤ v kráľovskej rodiny: Zomrel princ Philip (†99)!


Vzťah princa Philipa a jeho syna princa Charlesa bol celé roky komplikovaný. Následník trónu vo svojej biografii popísal, že vyrastal v postate sám s pestúnkami, zatiaľ čo si jeho rodičia plnili kráľovské povinnosti. Navyše, otec mal byť k nemu veľmi prísny a praktizoval takzvané „autoritárske rodičovstvo“. V detstve sa ho vraj Charles dokonca aj bál, pretože ho zastrašoval a vysmieval sa mu. 

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.

Malo to byť vraj preto, aby budúci kráľ nebol slabý. To však prirodzene viedlo k odcudzeniu medzi otcom  a synom. V poslednom období sa však opäť zblížili. Zrejme ich k tomu doviedol aj vážny zdravotný stav princa Philipa. „Za posledný rok Philipovho života si boli najbližšie, ako len mohli,“ prezradil britskému denníku DailyMail zdroj z blízkeho okolia kráľovskej rodiny. 


"Hlášky" princa Philipa (†99) boli BRUTÁLNE: Z úst vypúšťal hotové perly!


A napokon práve Charles bol ten, ktorému princ Philip povedal svoje tri posledné želania. Z nemocničného lôžka prosil otec svojho syna, aby sa poriadne postaral o kráľovnú, keď bude preč, poučil ho o tom, ako má viesť kráľovskú rodinu v nasledujúcich rokoch... No a posledným, najväčším prianím bolo, aby ho konečne zobral domov.

Vojvoda už cítil, že sa blíži jeho koniec a chcel zomrieť vo svojej vlastnej posteli, za stenami hradu Windsor, po boku svojej milovanej Lilibeth, ako oslovoval Alžbetu II. Posledné z prianí Charles Philipovi splnil 16. marca, kedy ho dal odviezť z nemocnice... No a v piatok 9. apríla ráno britský princ navždy odišiel.  

Princ Charles sa so svojim otcom pred smrťou veľmi zblížil.
Zobraziť galériu (5)
Princ Charles sa so svojim otcom pred smrťou veľmi zblížil.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Princ Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu