Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NAKA zastavila vypočúvanie: Iniciátori Za slušné Slovensko už nie sú predvolaní

Zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko Karolína Farská, Juraj Šeliga, Peter Nagy, Katarína Nagy Pázmány, Jakub Kratochvíl a Táňa Sedláková, ktorí boli vypočúvaní v súvislosti z organizovaním protestov. Zobraziť galériu (2)
Zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko Karolína Farská, Juraj Šeliga, Peter Nagy, Katarína Nagy Pázmány, Jakub Kratochvíl a Táňa Sedláková, ktorí boli vypočúvaní v súvislosti z organizovaním protestov. (Zdroj: SITA/Braňo Bibel)

BRATISLAVA - Vo štvrtok sa mali na Národnej kriminálnej agentúre konať ďalšie výsluchy organizátorov z iniciatívy Za slušné Slovensko, nakoniec sa však neuskutočnia.

"Dnes popoludní nám bolo oznámené, že vec bola na základe rozhodnutia prokurátora vecne a miestne odstúpená. Nemáme informácie, aký bude ďalší postup zo strany NAKA alebo prokuratúry a či budú v predvolávaní a výsluchoch pokračovať," napísali organizátori na sociálnej sieti s tým, že veria, že trestné oznámenie bude odmietnuté.

O tom, že organizátori demonštrácií Za slušné Slovensko chodia posledné dni na výsluchy na Národnú kriminálnu agentúru, informoval tento týždeň Denník N. Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Peter Jakubík ich podľa denníka predvolával na výsluch vo veci „korupcia a iné“. Na výsluchu už boli Juraj Šeliga, Karolína Farská, Katarína Nagy Pazmány, Táňa Sedláková a Veronika Bruncková. Vyšetrovateľ im oznámil, že na nich niekto podal anonymné trestné oznámenie, že organizovali štátny prevrat a platí ich George Soros. Polícia k veci uviedla, že je jej povinnosťou preveriť každé trestné oznámenie.

Viac o téme: VypočúvanieGeorge SorosNAKAZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu