Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bugár k aktuálnej situácii: Opäť sa burcujú vášne, a zbytočne

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Niekoľko dni po voľbách, ktoré prebehli demokraticky a priniesli výsledky, ktoré by mal každý rešpektovať a prijať s pokorou, sa podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára opäť podarilo vyburcovať vášne, ale zbytočne.

 „Pýtam sa, načo a komu to prospieva? Blíži sa deň, keď si budeme pripomínať boj za práva a slobodu, za demokratickú spoločnosť. Múdri ľudia povedali, že nie je to ideál, ale nikto nič lepšieho nenašiel. Tak sa v nej naučme žiť a pracovať,“ povedal dnes Bugár.

Demokratické zriadenie garantuje podľa Bugára slobodu prejavu, právo zhromažďovať sa. Zdôraznil, že mimovládne organizácie zohrávajú nenahraditeľnú úlohu v každej demokratickej spoločnosti, aj v tej našej. „Na druhej strane platí, že aj v demokratických krajinách vyšetrovatelia predvolávajú na výsluch dokonca aj prezidentov. Preto si myslím, že by sme sa mali upokojiť, neburcovať. To najpodstatnejšie je, aby sme nenaleteli konšpiračným teóriám. Takéto burcovanie je nebezpečné a nezodpovedné," vyhlásil.

Organizátori demonštrácií Za slušné Slovensko chodia posledné dni na výsluchy na Národnú kriminálnu agentúru. Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Peter Jakubík ich predvoláva na výsluch vo veci „korupcia a iné“. Na výsluchu už boli Juraj Šeliga, Karolína Farská, Katarína Nagy Pazmány, Táňa Sedláková a Veronika Bruncková. Vyšetrovateľ im oznámil, že na nich niekto podal anonymné trestné oznámenie, že organizovali štátny prevrat a platí ich George Soros. Ďalší protest, ktorý organizuje iniciatíva Za slušné Slovensko, bude v piatok 16. novembra o 17:00 v Bratislave. Organizátori tým reagujú na vypočúvanie zo strany NAKA a na podozrenie zo sledovania.

Viac o téme: VoľbyBéla BugárNAKAZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu