Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obvinili ich zo štátneho prevratu, za všetkým mal byť Soros: Prokuratúra sa konečne vyjadrila

Juraj Šeliga Zobraziť galériu (2)
Juraj Šeliga (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Anonymné trestné oznámenie na organizátorov protestov Za slušné Slovensko, ktoré sa týkalo podozrení zo štátneho prevratu či korupcie, odmietli. Okresný prokurátor v Bratislave nenašiel v prípade dôvod na začatie trestného stíhania. Jeho rozhodnutie je už právoplatné. V nedeľu večer o tom v Televíznych novinách informovala televízia Markíza.

Trestné oznámenie na organizátorov protestov prišlo v októbri minulého roka. Organizátori sa podľa neho mali snažiť o štátny prevrat, zmenu pomerov v krajine a mal ich platiť americký finančník George Soros. Policajná NAKA si začala postupne organizátorov predvolávať a zamerala sa najmä na financie a bankové účty. Organizátori považovali dianie okolo nich za šikanovanie a zastrašovanie, polícia naopak tvrdila, že preveruje korupciu a predvoláva si osoby, ktoré mohli byť zneužité či poškodené.


AKTUALIZOVANÉ Organizátorov Za slušné Slovensko vypočúva NAKA: Ficov útok na mimovládky a novinárov


"Tieto argumenty orgánov činných v trestnom konaní sa však po zverejnení výsluchov začali rúcať. Najskôr vyšlo zo špeciálnej prokuratúry, že pochybil ich človek a prípad presunuli na okres. Podobne anonym spadol aj z najvyššieho poschodia polície," informovala televízia.

Účastníci počas protestného zhromaždenia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Braňo Bibel)

O svoju funkciu prišiel aj šéf NAKA Peter Hraško, pretože nepresne informoval o tejto kauze policajného prezidenta Milana Lučanského. Na okresnej úrovni v tomto prípade podľa televízie nevyšetrovali štátny prevrat, korupciu, ale dane. Okresná prokuratúra v Bratislave však nenašla žiadne podozrenie z trestnej činnosti.

Viac o téme: ProkurátorTrestné oznámenieZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu