Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Veritelia Váhostavu schválili reštrukturalizačný plán

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav - SK, a. s. na schôdzi vo štvrtok schválili návrh reštrukturalizačného plánu, na základe ktorého im firma bude počas piatich rokov uhrádzať ich pohľadávky.

Nezabezpečení veritelia podľa schváleného plánu získajú 19,6 mil. eur, čo je v porovnaní s pôvodným plánom o 3,9 mil. eur viac. Celkové pohľadávky nezabezpečených veriteľov dosahujú 104,7 mil. eur. Nezabezpečení veritelia tak dostanú 18,75 % z uznaných pohľadávok.

Zabezpečení veritelia, medzi ktorých patria najmä banky, dostanú oproti pôvodnému plánu pri uspokojovaní pohľadávok o 3,9 mil. eur menej, keďže sa tejto sumy vzdali v prospech nezabezpečených veriteľov stavebnej firmy. Banky tak dostanú 85 % z objemu svojich pohľadávok namiesto pôvodných 100 % výšky pohľadávok. Váhostav počas platnosti reštrukturalizačného plánu, teda počas piatich rokov, vyplatí všetkým veriteľom 43,85 mil. eur. Celková miera uspokojenia veriteľov tak dosiahne 32,3 % z celkových pohľadávok v sume 136 mil. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu