Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tajné rande šéfa Váhostavu so Širokým: V škandalóznom hoteli, ktorý patrí podľa opozície Slovákom!

Tajné stretnutie Juraja Širokého a Mariána Moravčíka Zobraziť galériu (2)
Tajné stretnutie Juraja Širokého a Mariána Moravčíka (Zdroj: Foto: Archív, Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Šéf Váhostavu Marián Moravčík prezradil na tlačovej konferencii po schválení ozdravenia, že podnikateľ, ktorý stojí v pozadí stavebnej spoločnosti Juraj Široký, zrejme prehovorí k národu. Detaily mali spoločne prebrať na tajnom stretnutí. Nám sa podarilo zistiť, že sa uskutočnilo v hoteli, ktorý vyrástol aj vďaka výstavbe štadióna na majstrovstvá sveta v hokeji.

„S pánom Jurajom Širokým starším sa dnes stretnem. Chcem ho požiadať, aby sa vyjadril k celej situácii, a tým pádom budeme celú vec považovať za uzatvorenú,“ vyhlásil Moravčík.

Na otázku, ako chce presvedčiť Širokého, aby predstúpil pred médiá, odpovedal: "Tým, že to bude najlepšie pre spoločnosť Váhostav. Aby sa ukázalo, že sme poctivá firma," uviedol.

Široký sa podľa neho nachádza na Slovensku a posledné dva týždne spolu intenzívne komunikujú. „Chcem mu navrhnúť, aby podnikol všetky kroky, aby vysvetlil financovanie a aby nedochádzalo k dezinformáciám,“ dodal Moravčík.

Širokého audinka
Zobraziť galériu (2)
Širokého audinka  (Zdroj: Jan Zemiar)

Stretnutie v hoteli

Na otázku, kedy a kde sa stretnú, odpovedať nechcel. Nám sa však podarilo zistiť, že miesto ich rande nebolo nikde inde ako v hoteli DoubleTree Hilton, hneď vedľa štadióna, ktorý čelil viacerým medializovaným kauzám o predražení v čase, keď šéfoval slovenskému hokeju práve Široký.

Dokonca sa objavilo aj viacero informácií, že hotel postavila rovnaká firma ako štadión a tým, že sa na výstavbu hotela mohli poskladať aj daňoví poplatníci.

Zaujímavé, že práve ten sa stal momentálne útočiskom Širokého a uskutočnilo sa v ňom aj viacero stretnutí ku kauze Váhostav. „Široký v ňom má zriadený špeciálny salónik iba na VIP stretnutia s politikmi a podnikateľmi,“ prezradil nám náš zdroj.

Pred hotelom stojí audina

Dnes tomu nebolo inak. Pred hotelom stojí zaparkovaná audinka, ktorú využíva práve Široký a ktorú je každé ráno vídať, ako ho odváža z jeho vily v Záhorskej Bystrici. Do hotela sme zazreli vstúpiť aj Moravčíka, krátko po skončení tlačovej konferencie v neďalekom Národnom tenisovom centre. 

Keďže je do hotela viacero vchodov a dá sa doň dostať aj cez parkovisko pod štadiónom, ťažko sa dá dokázať, kto a kedy sem prichádza na stretnutie.

Firmy z inej kauzy

Alojz Hlina nedávno poukázal na to, že v hoteli sídli aj firma z kauzy predraženého CT prístroja, kvôli ktorej musela odísť ministerka Zvolenská. „Hotel patriaci Jurajovi Širokému je najlepším miestom poukázať na fakt, v akej zvrátenej dobe žijeme. Tento hotel vznikol ako súkromný objekt vo vlastníctve ľudí, ktorí stavali verejnú stavbu vedľajšieho predraženého zimného štadióna,“ povedal pre HNonline Hlina.

Zaujímavé je aj to, že hotel začali stavať načierno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu