Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci chcú návrat odobratých detí z Británie: Demonštrácia pred veľvyslanectvom!

Ivana Boórová a jej príbeh
Ivana Boórová a jej príbeh (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Hrôzostrašný príbeh rodiny Ivany Boórovej, ktorá už dva roky neúspešne bojuje s britskou byrokraciou o navrátení jej dvoch synov, doslova aktivizoval celé Slovensko. Na sociálnych sieťach vznikajú podporujúce skupiny ako huby po daždi, tisíce ľudí vyzývajú prezidenta a vládu, aby zasiahli a niektorí neváhajú ísť demonštrovať pred britskú ambasádu. Naposledy dokázala takto masovo rozhnevať Slovákov iba kauza Gorila.

Po tom, čo TV JOJ odvysielal dokument zachytávajúci ťažkú ranu Ivane Boorovej od sociálneho systému Spojeného kráľovstva, sa jej príbeh stal na Slovensku témou číslo jeden. Spontánne začali vznikať skupiny na Facebooku, do ktorých sa prihlásili tisíce ľudí. Napriek tomu, že diskusia v televízii prebiehala do neskorých nočných hodín, už ráno sa objavili prvé spontánne výzvy na realizáciu protestu pred britskou ambasádou v Bratislave. Tá sa bude konať zajtra v utorok o 16:00. Teda v deň, keď má zasadnúť súd k odvolaniu matky dvoch detí. Protest podporujú skupiny na sociálnej sieti ako „Ivana Boórová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť“ – 1 500 členov, „Bez detí neodídem“ – 2 890 členov. Na viacerých stránkach a v ich diskusiách sa pritom nezapájajú iba Slováci. Obavy o svoje deti majú aj viaceré matky a otcovia z Českej republiky.

Reakcie pobúrených Slovákov a Sloveniek

Petra

Nemam slov co sa to tu deje... anglicko sa ohana ludskymi pravami a pravami deti a pritom ono samo tie prava ludi a aj ich deti porusuje.... Silno zvazujem ze sa so svojjim novonarodenym dietatom prestahujem spat domov na slovensko ..... To aby sa clovek bal ist s vlastnym dietatom niekde vonku na prechadzku.
 

Hana

Co to maji za nesmyslne zakony? Jak se rika dej blbci funkci! Boji se jit s ditetem k doktorovi ? Hamba jim!!!! Vsem tem co se v tom vezou v tom hnusu hodne stesti protoze ho budou potrebovat!! Kazdymu se vrati co si zaslouziii!! A to plati na celem svete a muzou mit zakony jaky chteji! A mamine a babicce posilam obrovskou podporu a siilu dotahnout to do konce!! A vubec vsem maminkam bez rozdilu ktere si tim prosly.


Martina

Tak toto je hrozné,musím povedať,že som včera nebola ani schopna sa nato pozriet,už len pri ukážkach som nehorázne plakala,mam 2 ročnu dcerku a dalšie miminko čakáme,nedokážem si ani len predstavit,žeby nam naši dcerku niekto vzal len preto,že ma niekto osočil že ju týram,veď už len na prvý pohľad je jasné že deti miluje inak by pre nich nerobila to čo robí,v tomto svete už fakt nikto nemože ist za lepším životom asi do cuziny,aby im tam nevzali deti,alebo inak neublížili.Obdivujem ju ako to zvláda,ja už by som asi žiaľom umrela a Slovenské urady to je hnus a hanba,ale ja to viem,kedže žijem v ČR a namiesto toho ak potrebujem niečo na slovensku zariadit nikto nič nevie,všetci ma posialajú inam a nakoniec som najblbšia ja ,že sama nemam naštudovaný zákon od piki,ešte že tu je Slovenská ambasada super a na všetko sa nanich možem obrátit,škoda že tam to tak nieje:((((

Tibor

Nejde o nedokonalost systému, som presvedčený že je to legalizovaný trestný čin a to by mali vyšetrit angličania, adopčný biznis - obchodovanie s ludmi, bavim sa o tomto konkretnom pripade ak toto je v anglicku možné a vidim že je, bez okolkov nerešpektujú základne ľudské práva

Mirka

proboha!!!!!!!!čo to je!!!!mam tlak na hrudi a je mi zle... je možné niejak pomoct? nenachadzam slova akurat mi teču slzy.

Ivana

Puká mi sdce, keď si predstavím, že sa to stane mne. A nechápem, ako jeden vyspelý štát môže pripustiť niečo taketo hrôzostrašné. Najhoršie na tom je to, že tí, ktorí by mali preto niečo urobiť, tým je to akoby úplne jedno. Držím palce Ivanke a jej detičkám, nech sú aj naďalej silní a prajem im ešte veľa energie a sily bojovať. Verím, že spravodlivosť existuje a táto ich nočná mora sa čoskoro zmení na pekný život spolu so všetkými, ktorí ich maju radi........

Monika

Ja len žasnem,že v tejto dobe sa takéto niečo deje. Že ľudia musia kvôli prežitiu odchádzať do zahraničia a znášať ešte takúto potupnosť. Kde sú teraz všetci? Kde je štát,kde sú všetci zástancovia ľudských práv? Keby to boli rómovia,alebo nebodaj trestanec,tak sa idú posrať (s prepáčením) a toto? Veď je to do neba volajúce, teror vyvíjaný na rodinu! Hnus! Hanba štátu,ktorý nebojuje o svojich ľudí! Presne toto sú veci, pre ktoré sa hanbím,že som Slovenka!

Veronika

Hanba britanii,myslia ze na nich nik nema ked budu hrozit ludom basou ale nie su perfektny,to vidno ze urobili vela chyb v tomto pripade,su tu vypovede pastora a je vidno ze je to cele nastrazene vidia to vsetci!nieje mozne aby im toto prechadzalo!este raz hanbaaaaaaaaaaaa ludom so suchym humorom a este prehnitejsim systemom!

Silvia

Je to veľká hanba pre slovenských politikov,ktorí sú platení z našich daní,zároveň výstrahou pre všetkých slovenských občanov,žijúcich v Anglicku.Nedajbože,aby sa Vám niečo také stalo a ,ak si nepomôžete sami v boji s anglickým sociálnym systém,tak tak sa táto vláda na Vás vykašle.Pre nich sme zaujímaví iba v predvolebnom období....HANBA !!!!!!!!!!!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu