Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Košický boss podsvetia dostal infarkt: Miesto súdu išiel do nemocnice!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEZINOK - Spoluobžalovaný údajného bosa košickej zločineckej skupiny Róberta O. skončil deň pred naplánovaným pokračovaním súdneho procesu vo Východoslovenskom ústave srdcovocievnych chorôb s podozrením na infarkt. Jaroslava P. v nedeľu večer pravdepodobne operovali.

Tieto informácia poskytla jeho rodina dnes ráno obhajcovi, ktorý to na začiatku pojednávania zvestoval senátu Špeciálneho trestného súdu v Pezinku. „Písomné ospravedlnenie príde faxom, žiadne bližšie informácie nemám," povedal obhajca Ján Felšöcy.

Predseda senátu sa telefonicky spojil s družkou obžalovaného aj ošetrujúcim lekárom, ktorí mu potvrdili náhlu hospitalizáciu Jaroslava P. Matka obžalovaného potom poslala faxom na súd ospravedlnenie. Keďže Jaroslav P. nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti, pojednávanie odročili na 16. apríla.

V prvom zrušenom rozsudku dostal Jaroslav P. podobne ako Róbert O., doživotie. Na Najvyššom súde SR nestihli včas rozhodnúť o väzbe Jaroslava P., takže sa dostal na slobodu. Odročenia sprevádzajú tento prípad pomerne často po tom, ako NS SR zrušil rozsudok nad časťou skupiny (siedmimi členmi) a vrátil prípad prvostupňovému súdu.

Vtedy mu nariadil doplniť dokazovanie a aj to, že všetkých obžalovaných musí súdiť v jednom spoločnom konaní. Dôvodmi odročení bola zväčša práceneschopnosť niektorých obžalovaných, ktorí sa chceli zúčastniť na pojednávaní, niekedy aj PN obhajcu. Viacerí obžalovaní súhlasili s pojednávaním bez toho, aby sa na ňom osobne zúčastňovali.

V kauze je od roku 2007 obžalovaných šestnásť osôb z 20 skutkov. Najzávažnejšími je päť vrážd, jeden pokus o vraždu, jedno zabitie, tri ťažké ublíženia na zdraví a založenie a zosnovanie zločineckej skupiny. Róbertovi O., podľa obžaloby šéfovi skupiny, sa kladie za vinu, že jednu vraždu sám spáchal, na vykonanie jednej dal pokyn a ďalšiu vraždu zorganizoval. Najviac skutkov prokuratúra pripisuje Róbertovi N., ktorý je ako jediný z obžalovaných vo väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu